Nabraných kil je třeba se hned po Vánocích zbavit

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Američtí odborníci na obezitu varují všechny, kteří si během vánočních svátků dopřejí přece jen o trochu více jídla než v jiné části roku, aby začátkem nového roku neváhali a okamžitě se nabraných kil zbavili. Stačí k tomu údajně málo, totiž snížit přísun sacharidů a navštívit tělocvičnu nebo se alespoň začít hýbat doma.

"Do února jste zase zpět na své váze. V opačném případě se vás kila budou držet do příštího roku, kdy se k nim přidají další a nadváha se tak stane vaší noční můrou," upozorňují experti na výživu.

"Pokud člověk přibere nějaké to kilo navíc, jedinou cestou k jejich odstranění je předsevzetí do nového roku, že se začne více hýbat," uvedla zástupkyně šéfredaktora magazínu Prevention Amy O´Connorová.

"Pětina všech lidí se každý rok rozhodne udělat něco se svojí váhou. O tom, kolika procentům z nich se skutečně podaří nadbytečná kila odbourat, již statistiky nemluví. Přibírání na váze je každopádně sezónním problémem spojeným právě s Vánocemi a Novým rokem, kdy se kalorický příjem zvedne až o čtvrtinu," dodala.
"Pod vánočním stromečkem nenacházíme jen dárky, ale také vyšší přísun kalorií, v průměru o dvě stě více, než by bylo pro zdravého člověka záhodné. Nejde přitom o samotné vánoční a novoroční hodování, ale o fakt, že se lidé nepřiměřeně přejídají i v týdnu mezi svátky. Další kalorie se přidají z alkoholu," vysvětlila Amy O´Connorová.

Varující podle ní je, že tloustnou i Santa Clausové, což se dá dokázat na stále se zvyšující velikosti jejich obleků, které jsou k mání v obchodech. Zatímco v roce 1996 šla do prodeje maximální velikost XXL, dnes tvoří třetinu odbytu číslo XXXXL a vyšší. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…