Namíchejte si koktejl z růžového vína

Namíchejte si koktejl z růžového vína

Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Toto lehké, snadno pitelné víno kouzelných barev sedne většině lidí.

Je to osvěžení, které navíc může být servírováno i v netradičních variantách. Růžové patří k party, piknikům i tolik oblíbeným grilovačkám. Zkuste si pro zpestření namíchat z růžového koktejly.


Lesní ticho

 



Ingredience: polosuchý Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový juice, led, perlivá voda, borůvky

Vzhled: whiskovka, rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové

Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.

Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu. Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť, která vám dodá na letní rozpálené pláži klid a pohodu.

Ovocný ráj
 



Ingredience: polosladké Zweigeltrebe, jahody, borůvky, meloun, led z jemně perlivé vody, třešňový sirup

Vzhled: whiskovka se lžičkou uvnitř, vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi svůdně

Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.

Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi elegantně. Chuť je velmi svůdná, a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience. Celou linii chuti provází patrný tón zralého melounu, jako symbolu pravého léta. Jahody, borůvky a charakter polosladkého Zweigeltrebe tvoří skvělou sexy chuť, která vám může osvěžit protančenou letní noc.

Sladké snění
 



Ingredience: polosuchá frankovka rosé, plátky čerstvé hrušky, fialkový sirup, perlivá voda

Vzhled: čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a
jemných plátků hrušky

Postup přípravy:
Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem. Poté dolijeme perlivou vodou RAJEC a zakápneme fialkovým sirupem.

Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:
Čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a jemných plátků hrušky. Jemné tóny jahod a červeného rybízu ve frankovce se elegantně a nenuceně spojily s chutí fialkového sirupu. Celková harmonie působí velmi elegantně a decentně, evokuje atmosféru emotivního koncertu vážné hudby pod širým nebem.




Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz


ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele


 

Více informací o růžových vínech naleznete na www.ruzove.cz

Doporučujeme

Články odjinud