Namíchejte si koktejl z růžového vína

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Toto lehké, snadno pitelné víno kouzelných barev sedne většině lidí.

Je to osvěžení, které navíc může být servírováno i v netradičních variantách. Růžové patří k party, piknikům i tolik oblíbeným grilovačkám. Zkuste si pro zpestření namíchat z růžového koktejly.





Lesní ticho



 







Ingredience: polosuchý Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový juice, led, perlivá voda, borůvky



Vzhled: whiskovka, rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové



Postup přípravy:

Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.



Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:

Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu. Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť, která vám dodá na letní rozpálené pláži klid a pohodu.



Ovocný ráj

 







Ingredience: polosladké Zweigeltrebe, jahody, borůvky, meloun, led z jemně perlivé vody, třešňový sirup



Vzhled: whiskovka se lžičkou uvnitř, vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi svůdně



Postup přípravy:

Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.



Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:

Vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi elegantně. Chuť je velmi svůdná, a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience. Celou linii chuti provází patrný tón zralého melounu, jako symbolu pravého léta. Jahody, borůvky a charakter polosladkého Zweigeltrebe tvoří skvělou sexy chuť, která vám může osvěžit protančenou letní noc.




Sladké snění

 






Ingredience: polosuchá frankovka rosé, plátky čerstvé hrušky, fialkový sirup, perlivá voda



Vzhled: čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a

jemných plátků hrušky



Postup přípravy:

Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem. Poté dolijeme perlivou vodou RAJEC a zakápneme fialkovým sirupem.



Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:

Čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a jemných plátků hrušky. Jemné tóny jahod a červeného rybízu ve frankovce se elegantně a nenuceně spojily s chutí fialkového sirupu. Celková harmonie působí velmi elegantně a decentně, evokuje atmosféru emotivního koncertu vážné hudby pod širým nebem.










Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz




ČTĚTE TAKÉ:

Orbion: Portál pro cestovatele




 



Více informací o růžových vínech naleznete na www.ruzove.cz

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Včera | 8 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…