Namíchejte si koktejl z růžového vína

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Říká se, že růžové začíná svůj život jako červené víno, ale pak jej žije jako víno bílé. Toto lehké, snadno pitelné víno kouzelných barev sedne většině lidí.

Je to osvěžení, které navíc může být servírováno i v netradičních variantách. Růžové patří k party, piknikům i tolik oblíbeným grilovačkám. Zkuste si pro zpestření namíchat z růžového koktejly.





Lesní ticho



 







Ingredience: polosuchý Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový juice, led, perlivá voda, borůvky



Vzhled: whiskovka, rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové



Postup přípravy:

Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.



Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:

Rubínová barva se mění směrem k okraji sklenky až do lososově růžové. Cabernet Sauvignon se velmi dobře spojil s tóny čerstvých kanadských borůvek a borůvkového džusu. Výsledkem je velmi osvěžující lehká chuť, která vám dodá na letní rozpálené pláži klid a pohodu.



Ovocný ráj

 







Ingredience: polosladké Zweigeltrebe, jahody, borůvky, meloun, led z jemně perlivé vody, třešňový sirup



Vzhled: whiskovka se lžičkou uvnitř, vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi svůdně



Postup přípravy:

Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.



Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:

Vzhledně poskládané ovoce působí v prokladu s kostkami ledu velmi elegantně. Chuť je velmi svůdná, a když zavřete oči, postupně na vaše chuťové buňky budou působit všechny ovocné ingredience. Celou linii chuti provází patrný tón zralého melounu, jako symbolu pravého léta. Jahody, borůvky a charakter polosladkého Zweigeltrebe tvoří skvělou sexy chuť, která vám může osvěžit protančenou letní noc.




Sladké snění

 






Ingredience: polosuchá frankovka rosé, plátky čerstvé hrušky, fialkový sirup, perlivá voda



Vzhled: čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a

jemných plátků hrušky



Postup přípravy:

Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem. Poté dolijeme perlivou vodou RAJEC a zakápneme fialkovým sirupem.



Hodnocení sommeliéra Milana Krejčího:

Čirý vzhled s půvabnou kombinací ledových kostek a jemných plátků hrušky. Jemné tóny jahod a červeného rybízu ve frankovce se elegantně a nenuceně spojily s chutí fialkového sirupu. Celková harmonie působí velmi elegantně a decentně, evokuje atmosféru emotivního koncertu vážné hudby pod širým nebem.










Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz




ČTĚTE TAKÉ:

Orbion: Portál pro cestovatele




 



Více informací o růžových vínech naleznete na www.ruzove.cz

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

Dnes | Koncem srpna je sklizeň okurek ze zahrádky v plném proudu a i v obchodech se dostanou koupit chutné…

Potí se vám chodidla a páchnou? Zabraňte tomu!

Potí se vám chodidla a páchnou? Zabraňte tomu!

Včera | Obzvlášť v létě se řada lidí potýká s pocením a nepříjemnými pachy. Ty mohou zasáhnout i naše…

Soutěžte o probiotika Pearls a užijte si léto bez starostí!

Soutěžte o probiotika Pearls a užijte si léto bez starostí!

15. 8. | Na pět z vás čeká letní balíček plný zdravý. Nenechte se zaskočit problémy spojenými s cestováním.…

Typické příznaky: Jak poznáte roztroušenou sklerózu?

Typické příznaky: Jak poznáte roztroušenou sklerózu?

14. 8. | Roztroušenou sklerózu není zpočátku snadné odhalit, protože se téměř neprojevuje. Jejím příznakům…