Nápoje s ovocným cukrem přidávají kila

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

"Pokusy na zvířatech prokázaly přímou souvislost mezi konzumem fruktózy a nadváhou," tvrdí vědci z německého Institutu pro výzkum výživy. Při svém experimentu zjistili, že nebezpečná není fruktóza obsažená v ovoci, ale osvěžující nápoje, které se jí sladí.

V této souvislosti připomněli studii amerických výzkumníků, z níž vyplývá, že za posledních dvacet let stouplo ve zdejším potravinářském průmyslu používání kukuřičného sirupu jako sladidla o více než 1000 procent. Dramaticky se zvýšil i počet otylých lidí. Podle mínění expertů má fruktóza, jež přímo ovlivňuje průběh výměny látkové v organismu, na svědomí také nárůst zásob tělesného tuku, který není odbouráván potřebným způsobem. (Plus)

Další články z rubriky

6 mýtů o stárnutí, které nemusíme brát vážně

6 mýtů o stárnutí, které nemusíme brát vážně

Dnes | Taky už jste slyšeli, že s přibývajícím věkem začíná být tělo vetché, mysl chatrná a člověk málo…

10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější

10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější

25. 2. | Ať už je vaším cílem zdravější tělo nebo hezčí domov, udělejte si jeden víkend, abyste vylepšila…

Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré

Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré

24. 2. | Kdysi lidé věřili, že dršťky jim dodají odolnost a sílu, a neřešili, jak z nich udělat lahůdku. My…

Česneková tinktura podle starého Tibetu: Sníží tlak i cholesterol

Česneková tinktura podle starého Tibetu: Sníží tlak i cholesterol

24. 2. | To, že je česnek nejsilnější přírodní antibiotikum, je všeobecně známé. Navíc ale obsahuje…