Nebaví vás obvyklé sporty? Zkuste fitness novinky: Kettlebell, Pilox nebo Jogalates

Nebaví vás obvyklé sporty? Zkuste fitness novinky: Kettlebell, Pilox nebo Jogalates

Už jste vyzkoušela jógu, pilates i zumbu? Bosu, powerplate či spinning už vás nudí? Zkuste něco nového. Nejnovější trendy ve fitness přinášejí nové způsoby na cestě k zeštíhlení a zpevnění celého těla!

Kettlebell

Cvičení s velkou kovovou koulí o hmotnosti 8 až 20 kilogramů slibuje vypracované svaly za polovinu času, který trávíte v posilovně. Techniku houpání, tlačení a tahání si oblíbili hasiči, vojáci a členové speciálních jednotek. Posilovací lekce navštěvují muži i ženy. Během třiceti minut se procvičí celé tělo, posílí svaly a spaluje tuk. Cvičení je určeno ženám i mužům, kteří nechtějí trávit dlouhý čas posilováním, a přesto potřebují trénovat dynamickou sílu. Doporučuje se cvičit 2 až 3x týdně půl hodiny.

Pilox

Švédská baletka Viveca Jansen vytvořila kombinaci svých oblíbených sportů a vznikl pilox- pilates a box. Z boxu si vypůjčil energii, rychlost a výkopy. Z pilatesu přináší preciznost pohybu a důraz na protahování. Trénink je velmi silový, ale ne tak náročný jak box. Protože se jedná o naprostou novinku, není zatím cvičení v České republice dostupné. Na internetu si ovšem můžete objednat DVD, speciální pilox rukavice i značkové oblečení.

Jogalates

Jogalates propojuje silovější cvičení pilates s pozicemi a principy jógy. Vzniká tak zdravé a bezpečné cvičení, vhodné zejména jako prevence civilizačních bolestí páteře, vyrovnávající svalové disbalance vzniklé jednostranným přetěžováním.

Jogalates má i pozitivní psychický náboj, člověk se zde koncentruje pouze sám na sebe a na to, aby daný cvik zvládl a běžný denní šum myšlenek a starostí alespoň na chvíli ustává. Postupně se člověk naučí stát a sedět rovně i v normálním životě, vnímat lépe své tělo a jeho napětí nebo uvolněnost.


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud