Nedaří se vám otěhotnět? Zkuste bylinky, sedací koupele, odpočinek a pohyb!

Nedaří se vám otěhotnět? Zkuste bylinky, sedací koupele, odpočinek a pohyb!

Pokud jde všechno přirozeně podle přírody, narodí se děťátko. Někdy se to ale bohužel nedaří. V současné době přibývá čím dál více žen, které nemohou otěhotnět. Avšak příroda je všemocná a nabízí nám nepřeberné množství bylinek a ozdravných postupů, s kterými si můžeme velmi šetrně pomoci…

Bylinková kúra pro ženy

Bylinky mají úžasné účinky na regeneraci a posílení ženských pohlavních orgánů. Určitě je vyzkoušejte!

Pryč s vaginálními infekcemi!

Vaginální infekce jsou velmi nepříjemné a mají tendence se neustále vracet. Těchto problémů nás spolehlivě zbaví mořská sůl.

Sedací koupel z mořské soli

Potřebujeme: 2 hrsti mořské soli, dětskou vaničku naplněnou teplou vodou (ne horkou!)

Postup: Sůl rozpustíme ve vodě a do vzniklé lázně na 10 minut sedneme. Tento postup opakujeme 2 x denně po dobu 5 dní.

Sedací bylinková koupel

Tato procedura prohřívá a posiluje ženské lůno.

Potřebujeme: 2 lžíce natě kontryhele, 1 lžíci natě řebříčku, 1 lžíci šalvěje, 1 lžíci měsíčku, 1 lžící květů levandule, 1 litr vroucí vody, dětskou vaničku naplněnou teplou vodou (ne horkou!)

Postup: Bylinky přelijeme vroucí vodou a vše necháme 30 minut louhovat, pak scedíme a vzniklý čaj přilijeme k vodě ve vaničce a do vzniklé lázně na 10 minut sedneme. Tento postup opakujeme 4 x týdně po dobu 8 týdnů.

Čajová směs k podpoře plodnosti

Potřebujeme: 1 lžíci natě kontryhele, 1 lžičku listů kopřivy, 1 lžičku natě třezalky, 1 lžíci květu měsíčku, 1 lžíci maralího kořene, 0,5 litru vroucí vody

Postup: Bylinky smícháme a přelijeme je vroucí vodou a vše necháme 15 minut louhovat, pak přecedíme, nalijeme do termosky a popíjíme během dne po douškách. Tato pitná kúra by měla trvat 8 týdnů.

Semínko pískavice řeckého sena

Semínka této léčivky pomeleme na prášek, který uskladníme v dobře uzavíratelné sklenici. Užíváme ho 3 x denně na špičku kulatého nože prášku, který zapijeme čajem či vodou, vše po dobu 8 týdnů

TIP : Všechny tyto procedury a bylinkové kúry doporučuji provádět a užívat souběžně.

Kvalitní rostlinné oleje podporují správnou funkci dělohy a vaječníků

Lněný olej

Lněné semeno obsahuje fytoestrogeny, rostlinné estrogeny, které se podobají ženským estrogenům, tudíž olej z nich příznivě působí na menstruační cyklus tím, že vyvažuje poměr mezi estrogenem a progesteronem. Dále pomáhá zlepšovat stav děložní sliznice a tím může ovlivnit některé formy neplodnosti. Lněný olej má také velmi příznivé léčebné účinky u mužů. Pomáhá při léčbě mužské neplodnosti a při prostatických problémech.

Doporučené užívání:

1 x denně 1 lžičku oleje

Dýňový olej

Dýňová semínka jsou největším přírodním zdrojem zinku a železa. Zinek je naprosto nezbytným prvkem pro řádné fungování lidského organismu. Uvádí se také, že užívání tohoto oleje zmírňuje močové a gynekologické infekce, urychluje průběh nemocí i následnou rekonvalescenci.

Doporučené užívání:

1 x denně 1 lžička oleje

Zinek vždy jen s vitamínem A!

Zinek vždy užíváme s vitamínem A dohromady, protože se společně dobře přisvojují do organismu. Cenným zdrojem vitamínu A je například rakytník řešetlákový. Rakytník můžeme popíjet ve formě šťávy, doporučená dávka je 1 x denně 1 lžíce.

Ženy, hýbejme se!

Potíže v oblasti podbříška může způsobit i sedavé zaměstnání, které nepříznivě ovlivňuje páteř a součastně i na sexuální orgány. V tomto případě je náprava celkem snadná. Chce to začít pěstovat sport, jako je například plavání, jóga, jízda na kole, ale i svižná chůze.

Křišťálové vaginální cvičení

Toto tantrické cvičení prokrvuje a harmonizuje celou oblast podbříška.

Jak na to?

Sedneme si na zem do tureckého sedu tak, aby páteř byla vzpřímená. Nohy složíme tak, aby se pata jednoho chodidla dotýkala poštěváčku. Do vagíny si vložíme vyčištěný křišťál o velikosti vlašského ořechu (můžeme použít i růženín). Pravidelně dýcháme a přitom stahujeme vaginální a řitní svěrač. Toto cvičení provádíme 3 série po 10 stazích. Pak si lehneme, přikryjeme se a půl hodiny relaxujeme. Nakonec kámen z pochvy vytáhneme a vyčistíme.

Čištění kamenů

Kamínky potřebují pravidelnou očistu, tu můžeme provést několika způsoby:

  1. Kameny až po okraj zasypeme solí a necháme 12 hodin odpočívat. Po uplynutí této doby vyjmeme, otřeme a můžeme zase používat. Sůl už dále nepoužíváme, vysypeme ji do odpadu.
  1. Kamínky necháme po dobu 2 hodin prosvítit na přímém slunci.
  1. Kameny můžeme rovněž očistit pod tekoucí vodou například v síťovaném pytlíku v potůčku.

Pozor na stres - oslabuje celý organismus!

Velké pracovní přetížení, vnitřní tlaky a problémy se spánkem mohou způsobit celkové vyčerpání, silnou nervozitu, úzkosti. Pokud je organismus silně oslaben, začne tělo upozorňovat nejrůznějšími zdravotními problémy, jako jsou migrény, zvýšený krevní tlak a cholesterol, žaludeční problémy, potíže s pohlavními orgány. Stres navíc velmi oslabuje imunitní systém těla, což může mít pro organismus katastrofální následky.

Doporučujeme

Články odjinud