Nejlepší recepty z červené řepy, které vás vyjdou na pár korun

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak.

Nejlepší recepty z červené řepy, které vás vyjdou na pár korun

Červená řepa s pekany v karamelu

Hledáte ideální zobání k chladným zimním večerům? Vyzkoušejte krásně křupavou řepu, doplněnou pekanovými oříšky a karamelem. Nezapomeňte ani na dobrý sýr a křupavé pečivo. K ideálnímu romantickému večeru se řepa krásně hodí.
Recept najdete zde.

Pečená řepa ve slanině s bylinkami

Předkrm, který si zamilujete. Pečenou červenou řepu doplníte kvalitní anglickou slaninou a bylinkami, které si můžete utrhnout i ve vlastní zahrádce. Tymián a rozmarýn dodají nádhernou vůni a jedinečnou chuť. Opět podávejte s kvalitním a křupavým pečivem.
Recept najdete zde.

Havajská řepa

Záleží čistě na vás, zda tento pokrm pojmete jako sladký předkrm, nebo naopak dezert. My jsme stále na pochybách, protože kombinace řepy, ananasu a cukru se nám spíše hodí k dezertu, ale proč občas neudělat výjimku a nepřipravit předkrm na sladko?
Recept najdete zde.

Ukrajinský boršč

Tahle tradiční polévka se skládá ze zeleniny, kterou máte s největší pravděpodobností pořád ve spíži nebo v lednici. Brambory, řepa, mrkev, rajčata, cibule, paprika by neměly chybět nikomu. Vykouzlit se z nich dá skvělá a hlavně zdravá a vydatná polévka, kterou zaženete největší hlad.
Recept najdete zde.

Losos s blinami a řepou

Losos společně s blinami vytvoří ideální party jídlo. Doplňte ho řepou, která dodá lososu nádhernou barvu. Sama o sobě řepa není tolik výrazná, proto ji v tomto receptu použijte spíše jen na ozdobu.
Recept najdete zde.

Salát z červené řepy a brusinek

Jednoduchý a zdravý salát, který ocení především ti, kteří mají v oblibě kombinaci sladkého a slaného. Pečená řepa dodá salátu šťavnatost a brusinky zase sladkost. Exploze chutí zaručena.
Recept najdete zde.

Taky vám u krájení cibule tečou slzy? Podívejte se na 5 rad, jak ji vždycky nakrájet bez slz

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Dnes | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…