Nejlepší recepty z červené řepy, které vás vyjdou na pár korun

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak.

Nejlepší recepty z červené řepy, které vás vyjdou na pár korun

Červená řepa s pekany v karamelu

Hledáte ideální zobání k chladným zimním večerům? Vyzkoušejte krásně křupavou řepu, doplněnou pekanovými oříšky a karamelem. Nezapomeňte ani na dobrý sýr a křupavé pečivo. K ideálnímu romantickému večeru se řepa krásně hodí.
Recept najdete zde.

Pečená řepa ve slanině s bylinkami

Předkrm, který si zamilujete. Pečenou červenou řepu doplníte kvalitní anglickou slaninou a bylinkami, které si můžete utrhnout i ve vlastní zahrádce. Tymián a rozmarýn dodají nádhernou vůni a jedinečnou chuť. Opět podávejte s kvalitním a křupavým pečivem.
Recept najdete zde.

Havajská řepa

Záleží čistě na vás, zda tento pokrm pojmete jako sladký předkrm, nebo naopak dezert. My jsme stále na pochybách, protože kombinace řepy, ananasu a cukru se nám spíše hodí k dezertu, ale proč občas neudělat výjimku a nepřipravit předkrm na sladko?
Recept najdete zde.

Ukrajinský boršč

Tahle tradiční polévka se skládá ze zeleniny, kterou máte s největší pravděpodobností pořád ve spíži nebo v lednici. Brambory, řepa, mrkev, rajčata, cibule, paprika by neměly chybět nikomu. Vykouzlit se z nich dá skvělá a hlavně zdravá a vydatná polévka, kterou zaženete největší hlad.
Recept najdete zde.

Losos s blinami a řepou

Losos společně s blinami vytvoří ideální party jídlo. Doplňte ho řepou, která dodá lososu nádhernou barvu. Sama o sobě řepa není tolik výrazná, proto ji v tomto receptu použijte spíše jen na ozdobu.
Recept najdete zde.

Salát z červené řepy a brusinek

Jednoduchý a zdravý salát, který ocení především ti, kteří mají v oblibě kombinaci sladkého a slaného. Pečená řepa dodá salátu šťavnatost a brusinky zase sladkost. Exploze chutí zaručena.
Recept najdete zde.

Taky vám u krájení cibule tečou slzy? Podívejte se na 5 rad, jak ji vždycky nakrájet bez slz

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Dnes | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…