Nejlepší recepty z červené řepy, které vás vyjdou na pár korun | Foto: iStock

Foto: iStock

Nejlepší recepty z červené řepy, které vás vyjdou na pár korun

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak.

Červená řepa s pekany v karamelu

Hledáte ideální zobání k chladným zimním večerům? Vyzkoušejte krásně křupavou řepu, doplněnou pekanovými oříšky a karamelem. Nezapomeňte ani na dobrý sýr a křupavé pečivo. K ideálnímu romantickému večeru se řepa krásně hodí. Recept na červenou řepu s pekany v karamelu najdete zde.

Taky vám u krájení cibule tečou slzy? Podívejte se na videu na 5 rad, jak ji vždycky nakrájet bez slz:

Pečená řepa ve slanině s bylinkami

Předkrm, který si zamilujete. Pečenou červenou řepu doplníte kvalitní anglickou slaninou a bylinkami, které si můžete utrhnout i ve vlastní zahrádce. Tymián a rozmarýn dodají nádhernou vůni a jedinečnou chuť. Opět podávejte s kvalitním a křupavým pečivem. Recept na pečenou řepu ve slanině s bylinkami najdete zde.

Havajská řepa

Záleží čistě na vás, zda tento pokrm pojmete jako sladký předkrm, nebo naopak dezert. My jsme stále na pochybách, protože kombinace řepy, ananasu a cukru se nám spíše hodí k dezertu, ale proč občas neudělat výjimku a nepřipravit předkrm na sladko? Recept na havajskou řepu najdete zde.

Ukrajinský boršč

Tahle tradiční polévka se skládá ze zeleniny, kterou máte s největší pravděpodobností pořád ve spíži nebo v lednici. Brambory, řepa, mrkev, rajčata, cibule, paprika by neměly chybět nikomu. Vykouzlit se z nich dá skvělá a hlavně zdravá a vydatná polévka, kterou zaženete největší hlad. Recept na ukrajinský boršč najdete zde.

Salát z červené řepy a brusinek

Jednoduchý a zdravý salát, který ocení především ti, kteří mají v oblibě kombinaci sladkého a slaného. Pečená řepa dodá salátu šťavnatost a brusinky zase sladkost. Exploze chutí zaručena. Recept na salát z červené řepy a brusinek najdete zde.

Doporučujeme

Články odjinud