Nejvhodnější nápoj při sportu? Mléko!

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Mléko je jednou z nejkontroverznějších potravin, na jejíž konzumaci se neshodnou ani odborníci na výživu. Ovšem vědci z kanadské McMaster University teď přidali důkazy hovořící spíš ve prospěch konzumace mléka u dětí.



Při cvičení totiž mléko jejich tělo hydratuje mnohem lépe než sportovní nápoje a voda samotná.

„Mléko je lepší než sportovní nápoje i voda, protože je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, sacharidů, vápníku a minerálů,“ tvrdí docent Brian Timmons z McMaster University, jenž sledoval hydratační schopnosti různých nápojů u sportujících dětí. Mléko vyšlo jako nejlepší volba.

Mléko dodává tělu potem ztracený sodík a udržuje v těle více vody. Výhodou mléka je také vysoký obsah proteinů, které děti potřebují pro růst svalů.

„Jedno procento dehydratace může snížit výkon až o patnáct procent,“ tvrdí docent Timmons s tím, že na správnou hydrataci před sportem i během něj nemyslí mnohdy ani dospělí.





POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!









KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!








ČTĚTE TAKÉ: Agáta Hanychová: Jak si užívá mateřství?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…