Nejvíce postihují alergie ty děti, které byly v rané fázi života chráněny před alergeny.

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Milé matky, všechno je zřejmě jinak. Dosud vám lékaři tvrdili, že se máte v době těhotenství, kojení a prvních příkrmů vyhýbat alergenům a nekonzumovat třeba arašídy a chránit před nimi své děti do věku dvou let.



Jenže tím jste paradoxně zvýšili riziko, že bude mít později alergii. Londýnští a cambridgeští alergologové tvrdí, že nejvíce postihují alergie ty děti, které byly v rané fázi života chráněny před alergeny.

Experti z King’s College v Londýně rozsáhlým výzkumem stravování těhotných matek, kojiček a dětí do věku tří let zjistili, že není dobré vyhýbat se určitým potravinám ani v těhotenství a době kojení. Takže staré a dosud platné doporučení, aby se těhotné ženy a kojičky vyhýbaly třeba ořechům a zvláště arašídům, je podle nich kontraproduktivní. Naopak by měly svůj plod i miminko vystavovat těmto potravinám už v nejranější fázi vývoje.

Výzkumy z King‘s College v Londýně navíc podporují další dvě veliké studie z Cambridge University a Duke University v Severní Karolíně, kde rovněž shodně zjistili. Nejvíce alergií mají ty děti, které rodiče před alergeny chránili v těhotenství, při kojení a v prvních letech života.

„Dosud jsme matkám tvrdili, aby kojily minimálně šest měsíců, než svému dítěti dají příkrm, a aby se v době kojení vyhýbaly alergenům a ani dětem je do věku dvou až tří let nepodávaly. Jenže tak jsme děti balili do jakéhosi imunologického kokonu a nevystavili je bílkovinám, které mohou odstartovat alergii. Je možné, že těmito doporučeními jsme dosáhli pravého opaku, zvýšili počet alergiků,“ tvrdí profesor Gideon Lack z King‘s College v Londýně.


ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!






ČTĚTE TAKÉ:
Partyšová se už sama sobě nelíbí, zhubla pod 50 kilo

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Včera | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Včera | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…