Nejvíce zeleniny v Evropě zkonzumují Britové

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Podle průzkumů odborníků trhu s potravinami jsou největšími konzumenty organické stravy Britové. Z výzkumů téměř vyplývá, že polovina ostrovanů se živí zásadně rostlinnou stravou. Důvodem jejich volby alternativního stravování není úcta k životnímu prostředí a ke zvířatům, ale spíše osvěta.

Nejvíce zeleniny v Evropě zkonzumují Britové


Podle průzkumů odborníků trhu s
potravinami jsou největšími konzumenty organické stravy
Britové. Z výzkumů téměř vyplývá,
že polovina ostrovanů se živí zásadně rostlinnou
stravou. Důvodem jejich volby alternativního stravování
není úcta k životnímu prostředí a ke
zvířatům, ale spíše osvěta.


Těsně za britskými strávníky stojí
paradoxně nejobéznější Němci. Je to s podivem, ale v
zemi knedlíků, mastných husiček a dobrého piva
je velké procento vegetariánů. Převážně
rostlinnou stravou se v Německu živí více než čtyřicet
procent obyvatel. Na třetím místě jsou gurmánští
Francouzi s celkově třiceti osmi procenty strávníků, v
jejichž jídelníčku dominuje ovoce a zelenina.


Náporu propagace zdravého stravování
začíná na Západě podléhat stále
více lidí. Vzrůstající počet nemocných
rakovinou a poruchami srdce a oběhové soustavy jsou také
pádným důvodem pro změnu jídelníčku.


Nutno podotknout, že většina z nás se ztotožňuje s teorií
všežravosti lidské rasy. Výzkum také potvrzuje,
že jen velmi malé procento těch, kteří nakupují
rostlinné potraviny, se zcela vyhýbají těm
živočišným. Větší míra konzumace ovoce a
zeleniny ještě neznamená, že nejedí maso a mléčné
výrobky vůbec.


Pro odborníky jsou nová odhalení velkým
překvapením. Ještě nedávno patřili britští
konzumenti k nejnezdravějším. Stravovali se často ve fast
foodech a vyhledávali tučné potraviny. Obrat k lepšímu
nastal až v posledních několika letech, ve kterých
příklon ke zdravé výživě zaznamenal prudký
vzestup.


zdroj: Plus


Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Dnes | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Dnes | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…