Nejvíce zeleniny v Evropě zkonzumují Britové

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Podle průzkumů odborníků trhu s potravinami jsou největšími konzumenty organické stravy Britové. Z výzkumů téměř vyplývá, že polovina ostrovanů se živí zásadně rostlinnou stravou. Důvodem jejich volby alternativního stravování není úcta k životnímu prostředí a ke zvířatům, ale spíše osvěta.

Nejvíce zeleniny v Evropě zkonzumují Britové


Podle průzkumů odborníků trhu s
potravinami jsou největšími konzumenty organické stravy
Britové. Z výzkumů téměř vyplývá,
že polovina ostrovanů se živí zásadně rostlinnou
stravou. Důvodem jejich volby alternativního stravování
není úcta k životnímu prostředí a ke
zvířatům, ale spíše osvěta.


Těsně za britskými strávníky stojí
paradoxně nejobéznější Němci. Je to s podivem, ale v
zemi knedlíků, mastných husiček a dobrého piva
je velké procento vegetariánů. Převážně
rostlinnou stravou se v Německu živí více než čtyřicet
procent obyvatel. Na třetím místě jsou gurmánští
Francouzi s celkově třiceti osmi procenty strávníků, v
jejichž jídelníčku dominuje ovoce a zelenina.


Náporu propagace zdravého stravování
začíná na Západě podléhat stále
více lidí. Vzrůstající počet nemocných
rakovinou a poruchami srdce a oběhové soustavy jsou také
pádným důvodem pro změnu jídelníčku.


Nutno podotknout, že většina z nás se ztotožňuje s teorií
všežravosti lidské rasy. Výzkum také potvrzuje,
že jen velmi malé procento těch, kteří nakupují
rostlinné potraviny, se zcela vyhýbají těm
živočišným. Větší míra konzumace ovoce a
zeleniny ještě neznamená, že nejedí maso a mléčné
výrobky vůbec.


Pro odborníky jsou nová odhalení velkým
překvapením. Ještě nedávno patřili britští
konzumenti k nejnezdravějším. Stravovali se často ve fast
foodech a vyhledávali tučné potraviny. Obrat k lepšímu
nastal až v posledních několika letech, ve kterých
příklon ke zdravé výživě zaznamenal prudký
vzestup.


zdroj: Plus


Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Včera | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Včera | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…