Nejvíce zeleniny v Evropě zkonzumují Britové

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Podle průzkumů odborníků trhu s potravinami jsou největšími konzumenty organické stravy Britové. Z výzkumů téměř vyplývá, že polovina ostrovanů se živí zásadně rostlinnou stravou. Důvodem jejich volby alternativního stravování není úcta k životnímu prostředí a ke zvířatům, ale spíše osvěta.

Nejvíce zeleniny v Evropě zkonzumují Britové


Podle průzkumů odborníků trhu s
potravinami jsou největšími konzumenty organické stravy
Britové. Z výzkumů téměř vyplývá,
že polovina ostrovanů se živí zásadně rostlinnou
stravou. Důvodem jejich volby alternativního stravování
není úcta k životnímu prostředí a ke
zvířatům, ale spíše osvěta.


Těsně za britskými strávníky stojí
paradoxně nejobéznější Němci. Je to s podivem, ale v
zemi knedlíků, mastných husiček a dobrého piva
je velké procento vegetariánů. Převážně
rostlinnou stravou se v Německu živí více než čtyřicet
procent obyvatel. Na třetím místě jsou gurmánští
Francouzi s celkově třiceti osmi procenty strávníků, v
jejichž jídelníčku dominuje ovoce a zelenina.


Náporu propagace zdravého stravování
začíná na Západě podléhat stále
více lidí. Vzrůstající počet nemocných
rakovinou a poruchami srdce a oběhové soustavy jsou také
pádným důvodem pro změnu jídelníčku.


Nutno podotknout, že většina z nás se ztotožňuje s teorií
všežravosti lidské rasy. Výzkum také potvrzuje,
že jen velmi malé procento těch, kteří nakupují
rostlinné potraviny, se zcela vyhýbají těm
živočišným. Větší míra konzumace ovoce a
zeleniny ještě neznamená, že nejedí maso a mléčné
výrobky vůbec.


Pro odborníky jsou nová odhalení velkým
překvapením. Ještě nedávno patřili britští
konzumenti k nejnezdravějším. Stravovali se často ve fast
foodech a vyhledávali tučné potraviny. Obrat k lepšímu
nastal až v posledních několika letech, ve kterých
příklon ke zdravé výživě zaznamenal prudký
vzestup.


zdroj: Plus


Další články z rubriky

Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré

Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré

Dnes | Kdysi lidé věřili, že dršťky jim dodají odolnost a sílu, a neřešili, jak z nich udělat lahůdku. My…

Česneková tinktura podle starého Tibetu: Sníží tlak i cholesterol

Česneková tinktura podle starého Tibetu: Sníží tlak i cholesterol

Dnes | To, že je česnek nejsilnější přírodní antibiotikum, je všeobecně známé. Navíc ale obsahuje…

Nádor v děloze: Jak ho poznáte a proč ho začít řešit

Nádor v děloze: Jak ho poznáte a proč ho začít řešit

Včera | Nejčastěji se myomy objevují po 40. roce, a proto je mnohdy ženy bohužel neřeší. Domnívají se, že…

Digitální detox: Proč byste s ním měla začít hned teď

Digitální detox: Proč byste s ním měla začít hned teď

Včera | Detox nemusí být nutně zaměřený jen na potraviny. Stále častěji se coby součást mentální očisty…