Nejvíce zeleniny v Evropě zkonzumují Britové

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Podle průzkumů odborníků trhu s potravinami jsou největšími konzumenty organické stravy Britové. Z výzkumů téměř vyplývá, že polovina ostrovanů se živí zásadně rostlinnou stravou. Důvodem jejich volby alternativního stravování není úcta k životnímu prostředí a ke zvířatům, ale spíše osvěta.

Nejvíce zeleniny v Evropě zkonzumují Britové


Podle průzkumů odborníků trhu s
potravinami jsou největšími konzumenty organické stravy
Britové. Z výzkumů téměř vyplývá,
že polovina ostrovanů se živí zásadně rostlinnou
stravou. Důvodem jejich volby alternativního stravování
není úcta k životnímu prostředí a ke
zvířatům, ale spíše osvěta.


Těsně za britskými strávníky stojí
paradoxně nejobéznější Němci. Je to s podivem, ale v
zemi knedlíků, mastných husiček a dobrého piva
je velké procento vegetariánů. Převážně
rostlinnou stravou se v Německu živí více než čtyřicet
procent obyvatel. Na třetím místě jsou gurmánští
Francouzi s celkově třiceti osmi procenty strávníků, v
jejichž jídelníčku dominuje ovoce a zelenina.


Náporu propagace zdravého stravování
začíná na Západě podléhat stále
více lidí. Vzrůstající počet nemocných
rakovinou a poruchami srdce a oběhové soustavy jsou také
pádným důvodem pro změnu jídelníčku.


Nutno podotknout, že většina z nás se ztotožňuje s teorií
všežravosti lidské rasy. Výzkum také potvrzuje,
že jen velmi malé procento těch, kteří nakupují
rostlinné potraviny, se zcela vyhýbají těm
živočišným. Větší míra konzumace ovoce a
zeleniny ještě neznamená, že nejedí maso a mléčné
výrobky vůbec.


Pro odborníky jsou nová odhalení velkým
překvapením. Ještě nedávno patřili britští
konzumenti k nejnezdravějším. Stravovali se často ve fast
foodech a vyhledávali tučné potraviny. Obrat k lepšímu
nastal až v posledních několika letech, ve kterých
příklon ke zdravé výživě zaznamenal prudký
vzestup.


zdroj: Plus


Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Dnes | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…