Nekažte si zdraví nesprávnou velikostí podprsenky!

Nekažte si zdraví nesprávnou velikostí podprsenky!

Jestli si myslíte, že prodávat spodní prádlo je nuda, nuda a šeď, hned vám můžeme ukázat, že tomu tak není. Dnes jsme si pro vás připravily další zkušenosti z naší "Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé labuti", tentokrát na vážné téma, které se týká našeho zdraví.

O vlivu nesprávně zvolené velikosti podprsenky na zdraví ženy se v různých článcích naznačuje mnoho. Zákaznice se nás z toho důvodu často ptají, jak to tedy vlastně je. Jaká podprsenka nejvíce škodí našemu tělu a našemu zdraví a jakou podprsenku tedy vybrat, abychom svému tělu dobře posloužily?

Obecně lze odpovědět, že každá podprsenka, která není ve správné velikosti určené výrobcem tělu neprospívá, ale u větších a těžkých prsou přímo škodí.

Máte bolesti v zádech? Váha prsou, která není správně rozložena dobře padnoucí a kvalitně šitou podprsenkou působí bolesti v oblasti krční a hrudní páteře. Podprsenka musí mezi prsy na hrudi přiléhat k tělu a tím je zajištěno, že obvod nese hlavní váhu prsou a ramínka mu v této činnosti jenom pomáhají. Pokud není toto zajištěno, dojde k přetížení šíjových svalů a může nastat i blokáda krční páteře.

Máte bolesti žaludku? Vaše zažívání může ovlivnit příliš úzký obvod podprsenky. Příliš těsný obvod podprsenky brání pohybu bránice a tlačí tím i na žaludek, který potom částečně nemůže plnit svoji funkci, můžeme tak ovlivnit celou látkovou výměnu. Skutečnost, že příliš úzkým obvodem vznikají otlaky, které brání prokrvení kůže a mohou se i zanítit, zmiňujeme v bodě o kožních potížích.

Máte kožní potíže? Ženy, které mají velká ňadra, mají nadváhu či nosí příliš úzký obvod podprsenky, trpí častými kožními potížemi. Vznikají jim opruzeniny pod prsy, které velmi svědí a dokáží hodně znepříjemnit život. Pokud k tomu dojde, je dobré si pořídit bavlněnou podprsenku, dbát na zvýšenou hygienu, používat dětská mýdla či mýdla bez parfemace. Prádlo je nutné prát v pracích prášcích určených pro děti či pro citlivou pleť. Pokud problémy neustoupí, je dobré se poradit s lékařem.

Máte brnění rukou? Špatně nastavená ramínka, která se zařezávají do ramen, brání volnému toku krve do rukou. Ruce a konečky prstů se stávají méně citlivými a brní. A nejde jen o nesprávně nastavená ramínka. Stejný efekt nastává, když si žena koupí podprsenku s malými košíčky. Malé košíčky nepojmou celý objem prsou, střed podprsenky tím nepřiléhá k hrudi a nenese a nepodpírá váhu prsou. Prsa jsou z toho důvodu nesprávně nesena ramínky, která se zařezávají do ramen a způsobují otlaky. Často se v prodejně setkáváme s ženami, které mají ve starším věku hluboké rigoly na ramenou způsobené celoživotním nošením nesprávné velikosti podprsenek.

Máte problémy s otáčením hlavy? Zařezávající se ramínka mohou přimáčknout a tím ovlivnit činnost nejen svalů, ale i nervů. To vše má vliv na držení těla a většinou cítíme i bodavou bolest při otáčení hlavy.

Máte problémy s povislými prsy? Jestliže není dostatečná podpora ňader kvalitně šitou podprsenkou ve správné velikosti, může to mít za následek natažení vazů. Prsa přestávají být pevná, neboť věkem či změnou hmotnosti se postupně povolují vnitřní vazy. Dobře padnoucí podprsenka tomu částečně brání, proto je potřeba nepodceňovat nošení kvalitní podprsenky (vč. podprsenky sportovní z prodyšného materiálu a s širšími ramínky při sportu, ale také na doma).

Máte problémy s dýcháním, bolestí hlavy a závratěmi? Špatně zvolená velikost podprsenky nemá sílu vzdorovat gravitaci a táhne prsa dolů. Následkem toho hrudník tlačí na vnitřní orgány, na bránici a na plíce. Z toho vznikají nejen bolesti páteře a hlavy, ale často také potíže s dýcháním, závratě, a mnohdy nucení ke zvracení.

Závěrem lze říci, že:

  • většina žen si je vědoma, že dobře zvolené spodní prádlo a zejména správná velikost podprsenky je základem ke krásně vytvarované postavě,
  • většina žen ví, že se ve spodním prádle chce cítit pohodně, aby jí dobře sloužilo celý den a nemusela se těšit, až večer sundá škrtící a zařezávající se postroje,
  • většina žen si přeje, aby jí v prodejně spodního prádla prodavačky poskytly odborné rady o správné velikosti a vhodném střihu podprsenky právě pro ni.

Zdraví prodavačky Martina a Laďka z „Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé labuti“ (1. patro)

Více info: www.podprsenky-poradna.cz/poradna/


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Kate Middleton potratila kvůli své štíhlé postavě?!

Doporučujeme

Články odjinud