Nepodceňujte pitný režim

| Autor: Jak chutna podzim | Rubrika: Zdraví

[Soutěž] Odborná literatura uvádí, že denně potřebujeme vypít minimálně 1,2 litru tekutin. Dbejte spíše na to, aby bylo tekutin o něco více, ale nejste-li vystaveni mimořádnému vedru nebo fyzické zátěži, není vhodné zvyšovat příjem tekutin nad 3 litry. Nedostatečný pitný režim škodí zdraví, ale nárazové a překotné pití také, protože příliš zatěžuje ledviny.

Nepodceňujte pitný režim

Nejlépe je pít průběžně po celý den od samého rána. Začněte den tím, že si hned po probuzení dáte sklenici čisté anebo mírně ochucené vody. Nastartujete tím metabolismus. Zvolíte-li vodu s příchutí, pravděpodobně zjistíte, že vám nápoj více chutná. Zvykněte si doplnit snídani, oběd, večeři i svačiny vhodným nápojem. Pravidelný přísun vody udrží tělo po celý den aktivní a umožní správné fungování důležitých orgánů.

Nezapomeňte, že voda působí jako očistná kůra. Sklenici vody si dejte ke každému šálku kávy nebo hrnku černého čaje, protože kofein působí močopudně, což vede ke ztrátě tekutin. Množství přijímaných tekutin můžete snadno kontrolovat tím, že si nápoj připravíte předem do lahve o známém objemu. V práci nebo ve škole si láhev postavte na stůl a uvidíte, že večer bude vypitá.

Každý den si dopřejte dostatek ovoce a zeleniny, mají vysoký obsah vody. Ve svém jídelníčku nezapomínejte na polévky, které jsou vhodným doplňkem pitného režimu. Dříve než se půjdete napít,pojďte s námi soutěžit na www.recepty.cz/jakchutnapodzim/.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Včera | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…