Nové způsoby, jak zpomalit stárnutí. Někdy vám stačí polední pauza!

Nové způsoby, jak zpomalit stárnutí. Někdy vám stačí polední pauza!

Stárnutí se nevyhne nikdo. Jeho estetické (nebo spíše neestetické) projevy se ale dají výrazně zbrzdit. Když víte jak na to…

Plastičtí chirurgové o svou práci asi nikdy nepřijdou, ale skalpel už zdaleka nepředstavuje jedinou možnost, jak si ubrat pár let. Když se neinvazivní nebo miniinvazivní zákroky využívají včas a s mírou, může vám být stále něco kolem pětatřiceti. Hitem poslední doby se proto stala tzv. polední plastika. Jde o estetické zákroky, které netrvají dlouho a nevyžadují hospitalizaci ani rekonvalescenci. Místo oběda si zkrátka odskočíte na korektivní dermatologii a zakrátko se omlazená vrátíte zpět.

Omlazení bez pomoci přístroje

Klobásový jed jako pomocník

Zatímco dřív jsme botulotoxin znali pouze jako jed působící nebezpečnou otravu, dnes jej mnohá žena (ale i muž) vnímá jen jako prostředek na odstranění nechtěných vrásek.

Navrátí hladké čelo a hodí se i pro mladší osoby. Ať už za to může mračení či mhouření očí, jisté je, že vrásky na čele nebo mezi obočím nikomu na půvabu nepřidají. Když se však do tohoto místa píchne botulotoxin, již v dalších dnech se pleť vypíná a vrásky se vyhlazují. Díky utlumení nervosvalového přenosu se totiž uvolňují mimické svaly.

Zhruba po 4–6 měsících se efekt začne pomalu ztrácet a svaly se navrátí ke své původní činnosti. Potom je možné aplikaci zopakovat. Používá se při ní velmi tenká jehla nebo speciální kanyla. Další možnost představuje speciálně upravená „tužka“ s aplikátorem. Místo aplikace se nejprve ošetří znecitlivujícím krémem, takže zákrok je zcela nebolestivý. Po něm se objeví lehký otok a mírné zčervenání, což lze zakrýt make-upem. Ošetření stojí podle množství použitého materiálu od 1000 Kč.

Chemie ve službách mládí

Bojíte-li se jehel a nechcete do obličeje tímto způsobem vpravovat omlazující koktejl, zkuste chemický peeling. Jde o zcela neinvazivní metodu, která vaši pleť rozjasní a vyhladí drobné vrásky. Odejít můžete za pár minut a jen s trochu zarůžovělou pokožkou. Efekt je viditelný ihned a přetrvá několik dní. Ošetření stojí cca 2000 Kč.

Kyslík do buněk

Dodávka intenzivních kyslíkových proudů do pokožky provzdušní buňky a stimuluje jejich imunitní systém. Projeví se osvěženým vzhledem a krásně hydratovanou pletí v obličeji, na krku a dekoltu. Ošetření stojí cca 1500 Kč.

Hrabě Drákula zasahuje

Při metodě PRP (platelet rich plasma), které se lidově říká „Drákulova“, se odebere krev a odstředí se. Při tom se z krevních destiček vyplaví růstové faktory. Přidají se k plazmě a ta se vpraví do kůže pomocí injekční stříkačky. Nastartují se tak regenerační procesy a zpomalí stárnutí pokožky. Po terapii je mírně začervenalá, případné modřinky do týdne zmizí. Omlazující efekt může přetrvat až 4 roky. Tento postup lze s úspěchem používat i ve vyšším věku. Ošetření stojí cca 5000 Kč.

Jak vyplnit obličej

Jestliže vás trápí vrásky, povadlé kontury nebo málo pružná pleť, pomoc můžete najít v obličejových výplních (fillerech). Do obličeje, rtů nebo dekoltu se po místním znecitlivění injekčně aplikují vitaminové koktejly, obohacené o kyselinu hyaluronovou. Ta absorbuje vodu, takže zvětšuje svůj objem a s ním nabývá požadovaného objemu i váš obličej. Výplně mohou být vstřebatelné nebo nevstřebatelné. I když se ty druhé jeví jako finančně výhodnější, je lepší dát přednost dočasným. V případě nežádoucího efektu jejich účinek po nějaké době odezní.

Po aplikaci se někdy objeví modřinky, zrudnutí a mírný otok. Tyto projevy do pár dnů zmizí. Efekt vydrží podle použitého materiálu od 6 měsíců do 2 let. Obličejové výplně jsou vhodné pro střední věk. Ošetření stojí cca 4000 Kč.

Jehličky vyšijí mládí

Při metodě nazvané mezoterapie velmi tenké jehly zapracují do střední vrstvy kůže vitaminové roztoky zlepšující cirkulaci krve a lymfy. Podporují se tak regenerační schopnosti pokožky. Díky nim je pak vypnutá a zmizí středně hluboké vrásky. Ošetření stojí cca 2000 Kč.

Jde to i bez jehel

Alternativou k injekční mezoterapii je postup bez jehel - aquaforéza. Ke zlepšení stavu podkoží se používají elektrické pulzy v kombinaci s laserem. Nejdříve se laserovými paprsky pokožka připraví na přijetí aktivních látek, které do ní poté elektrické pulzy vpraví. Ošetření stojí cca 1000 Kč.

Omlazení s pomocí moderní technologie

Domácí žehlení

Žehlička Nu Skin Galvanic pleť natřenou účinnými přípravky jemně masíruje galvanickými proudy. Při pravidelném používání se zlepší krevní cirkulace pokožky a viditelně se zlepší i její celkový stav. Zákrok je zcela bezbolestný a nezanechává žádné negativní stopy. Cena: žehlička 10 000 Kč, kosmetické gelové přípravky 1400 Kč.

Rukavicová magie

Přístrojová neinvazivní mezoterapie se nazývá magické rukavice. Koktejl aktivních látek se v tomto případě vpravuje do pokožky pomocí rukavic napojených na laser, jež má terapeutka na rukou. Metoda je velmi příjemná a nezanechává žádné negativní známky. Působit se tak dá na obličej, krk a dekolt. Účinek se nejlépe projeví den po zákroku. Ošetření stojí cca 1000 Kč.

Paprsky vás rozzáří

Laserové paprsky pokožku zahřejí a odpaří a nastartují tvorbu kolagenu, takže jí navrátí pružnost a pevnost. Výsledkem je odstranění vrásek, pigmentových skvrn a celkové omlazení obličeje. Není vhodné jít na ošetření laserem těsně před dnem „D“, protože některé typy zanechávají stopy po zákroku (např. frakční lasery). Ošetření stojí od 2000 Kč.

Osprchujte se laserem

Jestliže vás večer čeká důležitá společenská událost a chcete zkrásnět právě pro tuto příležitost, dopřejte si „laserovou sprchu“. Na váš obličej deset minut působí biostimulační laser. Zákrok nebolí, pleť rozjasní a přitom nezanechá žádné stopy. Ošetření stojí cca 600 Kč.

Světlo, které omlazuje

IPL přístroje nabízejí omlazovací metodu nazvanou fotorejuvenace. Při ní se využívá světlo různých vlnových délek, které prochází přes svrchní vrstvu kůže do větší hloubky, kde podporuje tvorbu nových kolagenových a elastinových vláken. V důsledku toho dochází k odstranění vrásek, jizev a různých nerovností na kůži. Ošetření stojí cca 300 Kč.

Zkrášlující diamanty

Diamantová mikrodermabraze funguje na bázi peelingu: Na pokožku se tryskou nanese oxid hlinitý. Povrch obličeje se tak jemně zbrousí a všechny odumřelé buňky se přístrojem odsají. Pleť se tím omladí a částečně se odstraní i pigmentové skvrny. Ošetření stojí cca 300 Kč.

Čtyři kroky k omlazení

Přístroj Duolift Expert nabízí ošetření rozdělené do 4 fází: nejprve ultrazvukový peeling do hloubky očistí pokožku, potom ji ultrazvukové vlny regenerují, dalším krokem je luminoterapie (působení různých barev), která zesiluje účinky ošetření, a poslední fázi představuje vakuová terapie zpevňující kontury obličeje. Ošetření stojí cca 1500 Kč.

Tekutá plazma rozjasňuje

Při ošetření přístrojem New Age Plasma Care se pracuje s plazmovými toky a infračerveným zářením. Tato kombinace je ideální pro rozzáření obličeje, ošetření vrásek a odstranění pigmentových skvrn. Po ošetření nejsou na pokožce viditelné žádné negativní stopy. Největší efekt se objeví druhý den po zákroku. Ošetření stojí cca 2000 Kč.

Když tuk, tak tam, kde sluší

Zákrok 2 v 1, tak se dá nazvat vyplnění potřebných partií vlastním tukem. Ten se nejdříve získá liposukcí - odsaje se z místa, kde je nežádoucí (břicho, zadeček, stehna), a injekčně se vpraví do obličeje. Způsobí tam pozvednutí ochablé kůže a navrácení objemu. Efekt vydrží několik let, potom se tuk vstřebá. Ošetření stojí cca 30 000 Kč.

Na mladé frekvenci

Radiofrekvenční zákrok dodává pleti elektromagnetickou energii, která ošetřuje jednotlivé body v obličeji. Postup je takový, že se hlavice přiloží na ošetřovanou plochu a zahřátím podkoží se nastartuje obnova a novotvorba kolagenu. Po ošetření se objeví drobné stroupky, pokožka je mírně zarudlá a oteklá. Tyto projevy do několika dní vymizí. Cena ošetření záleží na použitém přístroji a pohybuje se od 2000 Kč (e-Matrix, Endymed 3 DEEP) do 30 000 Kč (Thermage)

Šití bez nití

Přístroj založený na mikrojehličkové radiofrekvenci funguje tak, že do pokožky velkou rychlostí vpichuje miniaturní jehly. Zákrok nebolí, protože se na ošetřovanou oblast aplikuje lokální anestezie. Odstraňují se tak mimické vrásky, zpevňuje se a vypíná ochablá pleť, likvidují se strie nebo povadlý krk a dekolt.

Exilis dodá kolagen

Přístroj Exilis nabízí ošetření kombinací ultrazvuku a radiofrekvence, která probudí novotvorbu kolagenu. Výsledkem jsou zredukované vrásky a zpevněná pokožka. Ošetření stojí cca 1800 Kč.

Nejlepší je kombinace zákroků

Největším hitem poslední doby je tzv. 3D lifting. Znamená to, že se pro omlazení využije najednou více možností: Na vrásky na čele je stále optimální botulotoxin, ale na rýhu mezi obočím se hodí i výplň. Fillery jsou nejlepší na povadlé kontury, pokleslé koutky rtů nebo nosoretní rýhy. Novinkou je, že existují různé druhy výplní na různé partie, a hlavně to, že se dají pro ještě lepší efekt vrstvit. Mnohé ani nevyžadují použití lokálního umrtvení, protože už v sobě anestetikum obsahují. Výhodné je rovněž použití kanyly umožňující vstup do několika partií obličeje z jednoho vpichu. Eliminuje se tak vznik modřin po zákroku. Tyto zákroky se mohou dále kombinovat s radiofrekvenčním nebo laserovým ošetřením, což prodlouží dobu jejich působení. Nevýhodou tohoto omlazovacího procesu je kromě jeho časového omezení (efekt vydrží maximálně 18 měsíců) finanční náročnost – cena omlazení celého obličeje se může podle množství použitého materiálu vyšplhat až na 50 000 korun. Výhodou ovšem je bezbolestnost zákroku, neexistence pooperačních jizev a odpadá i rekonvalescence.

ČTĚTE TAKÉ:
Manžel mě nutí do sexu skoro denně. Ale mně by stačilo jednou za měsíc

ČTĚTE TAKÉ:
Manžel je skrblík. Jeho chováním trpí celá rodina

Doporučujeme

Články odjinud