Nový sýr snižuje hladinu cholesterolu v krvi

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Britská společnost provozující obchodní domy Tesco vyrazila ve Spojeném království na trh s unikátní novinkou – zdraví prospěšným sýrem, který dokáže účinně snižovat hladinu cholesterolu v krvi.

Mléčný výrobek vypadá, chutná i voní jako klasický sýr čedar, ale oproti svým klasickým variantám obsahuje přírodní látky, které likvidují cholesterol v těle strávníka.

Vývoj produktu zadala firma skotským lékařům. Britští vědci pochopitelně nový produkt podrobili pečlivému zkoumání. Z jejich studie vyplynulo, že účinky čedaru na lidský organismus jsou až překvapivě dobré. Výzkum potvrdil, že pokud zařadíte každý druhý den do svého jídelníčku malý kousíček tohoto sýra, hladina cholesterolu v krvi klesne přibližně o pětinu – což není vůbec málo.

„Nový sýr je určen především pro zákazníky, kteří milující tvrdé sýry, ale mají přitom problémy s cholesterolem a jeho kontrolou ve stravě,“ tvrdí dietolog Michael Seymour.

Dietní sýr, vyráběný na farmách North Brandon blízko města Tauton, funguje také preventivně. Obsahuje speciální látky, které brání vstupu cholesterolu z trávicího traktu do krevního řečiště. Nebezpečné látky odcházejí z organismu, aniž jsou vstřebány. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…