Nový sýr snižuje hladinu cholesterolu v krvi

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Britská společnost provozující obchodní domy Tesco vyrazila ve Spojeném království na trh s unikátní novinkou – zdraví prospěšným sýrem, který dokáže účinně snižovat hladinu cholesterolu v krvi.

Mléčný výrobek vypadá, chutná i voní jako klasický sýr čedar, ale oproti svým klasickým variantám obsahuje přírodní látky, které likvidují cholesterol v těle strávníka.

Vývoj produktu zadala firma skotským lékařům. Britští vědci pochopitelně nový produkt podrobili pečlivému zkoumání. Z jejich studie vyplynulo, že účinky čedaru na lidský organismus jsou až překvapivě dobré. Výzkum potvrdil, že pokud zařadíte každý druhý den do svého jídelníčku malý kousíček tohoto sýra, hladina cholesterolu v krvi klesne přibližně o pětinu – což není vůbec málo.

„Nový sýr je určen především pro zákazníky, kteří milující tvrdé sýry, ale mají přitom problémy s cholesterolem a jeho kontrolou ve stravě,“ tvrdí dietolog Michael Seymour.

Dietní sýr, vyráběný na farmách North Brandon blízko města Tauton, funguje také preventivně. Obsahuje speciální látky, které brání vstupu cholesterolu z trávicího traktu do krevního řečiště. Nebezpečné látky odcházejí z organismu, aniž jsou vstřebány. (Plus)

Další články z rubriky

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Včera | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Včera | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…

Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví

Pozor! Tyhle mýty o hubnutí ničí vaše zdraví

25. 3. | Často si myslíme, že pro svoje zdraví děláme to nejlepší, jenže je to přesně naopak a my pak paseku…

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

24. 3. | Zelí patří k nejoblíbenější zimní zelenině. Dá se využít nejen jako příloha k masu a knedlíkům, ale…