Od pondělí do pátku: Zdravý jídelníček plný energie

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Zdravá jídla každý den? Obohaťte svůj jídelníček o nezaměnitelné a především zdravé chutě celeru, avokáda, salsy, ústřic a červené řepy doplněné výbornou přílohou.

Od pondělí do pátku: Zdravý jídelníček plný energie

Celerový sendvič s kuřecím masem

Listy celeru jsou bohaté na vitamín A, zatímco kořeny jsou bohatým zdrojem vitamínů B1, B2, B6 a C. Další velkou výhodou této zeleniny je, že, na rozdíl od ostatních druhů zeleniny, velice dobře snáší vysoké teploty, proto během vaření neztrácí vitamíny. Přidejte jej do křupavé bagety s kuřecím masem a uvidíte, že si ho zamilujete!
Recept najdete zde.

Placky s hummusem z avokáda

avokádový hummus
 

Spolu s olivami je avokádo ovocem, které obsahuje nejvíce zdravých tuků. Není ani sladké, ani kyselé, a proto se dá přidávat do všech druhů salátů a jídel bez ohledu na jejich chuť. Rozmixováním s cizrnou vznikne netradiční variace hummus pomazánky, která chutná nejlépe v kombinaci s dobrým vínem.
http://www.recepty.cz/recept/placky-s-humusem-z-avokada-161553Recept najdete zde.

Hovězí steak se salsou verde

Salsa verde s intenztivní chutí a barvou křehkých bylinek je původně italský vynález a báječně doplní vařené hovězí nebo steak, ale přidat ji lze i k pečeným rybám či zelenině.
Recept najdete zde.

Zapečené ústřice

Ústřice vám mohou pomoci s hubnutím, jejich konzumace zvyšuje metabolickou aktivitu, snižuje hladinu cholesterolu, snižuje krevní tlak a zlepšuje imunitní funkce. A stejně jako kvalitní maso ani ústřice nepotřebují dochucovat několika druhy koření. Bohatě stačí sůl, pepř, koriandr a pokud máte rádi pálivější, přidejte chilli.
Recept najdete zde.

Bulgurové placky s červenou řepou

Postupem připomínají bramboráky, chuťově vás však dostanou mnohem víc. Syté placky z bulguru a červené řepy se dokonale hodí k salátům z čerstvé zeleniny, ale i jako náhrada masa ve vegetariánských burgerech.
Recept najdete zde.

Máte chuť na něco sladkého? Připravte si americké lívance

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Včera | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…