Odbornice na krásu radí: Proti stárnutí pijte vývar z kostí a chrupavek

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Telefon na Julii Marchovou z Los Angeles má většina hollywoodských celebrit. Odbornice na krásu a omlazování však svým svěřencům – v rozporu s tím, co by si člověk myslel – nenabízí botox a nákladné krémy. Předává jim recept na polívku. Konkrétně se jedná o vývar z kostí, šlach a vazů z hovězího a skopového. Podle ní obsahuje tento vývar spoustu látek, které omlazují, vyhlazují a zkrášlují pleť.

Odbornice na krásu radí: Proti stárnutí pijte vývar z kostí a chrupavek

„Mí klienti mají méně podrážděnou pleť, zářivější a vypnutou pokožku, když tento vývar pravidelně pijí. Opravuje, posiluje, omlazuje a hojí pleť,“ tvrdí Marchová. Vývar musejí její klientky a klienti pít denně a to tři šálky.

Kosti se pomalu vaří s octem, který vytahuje z tkání minerály. Vývar se musí táhnout několik hodin, aby byl silný a účinný. Kvůli chuti se může do polévky přidat také zelenina a bylinky. Polévka je bohatá na kolagen, bílkovinu, která se vyskytuje v pleti a dodává jí pevnost a pružnost. S věkem kolagenu v pleti přirozeně ubývá, je méně elastická a vytváří se na ní vrásky. Vývar obsahuje také kyselinu hyaluronovou, která se nachází v chrupavce a která dodává buňkám vodu a minerály.

„Vývar z kostí je bohatý na kolagen a chrupavku, pokud je připraven pořádně, je to jednoduchá a levná metoda, jak si udržet silnou, hebkou a pružnou pleť,“ tvrdí Jaclyn Flavellová, autorka knihy Bone Broth: A Recipe For Health (Vývar z kostí: Recept pro zdraví).

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…