Odbornice na krásu radí: Proti stárnutí pijte vývar z kostí a chrupavek

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Telefon na Julii Marchovou z Los Angeles má většina hollywoodských celebrit. Odbornice na krásu a omlazování však svým svěřencům – v rozporu s tím, co by si člověk myslel – nenabízí botox a nákladné krémy. Předává jim recept na polívku. Konkrétně se jedná o vývar z kostí, šlach a vazů z hovězího a skopového. Podle ní obsahuje tento vývar spoustu látek, které omlazují, vyhlazují a zkrášlují pleť.

Odbornice na krásu radí: Proti stárnutí pijte vývar z kostí a chrupavek

„Mí klienti mají méně podrážděnou pleť, zářivější a vypnutou pokožku, když tento vývar pravidelně pijí. Opravuje, posiluje, omlazuje a hojí pleť,“ tvrdí Marchová. Vývar musejí její klientky a klienti pít denně a to tři šálky.

Kosti se pomalu vaří s octem, který vytahuje z tkání minerály. Vývar se musí táhnout několik hodin, aby byl silný a účinný. Kvůli chuti se může do polévky přidat také zelenina a bylinky. Polévka je bohatá na kolagen, bílkovinu, která se vyskytuje v pleti a dodává jí pevnost a pružnost. S věkem kolagenu v pleti přirozeně ubývá, je méně elastická a vytváří se na ní vrásky. Vývar obsahuje také kyselinu hyaluronovou, která se nachází v chrupavce a která dodává buňkám vodu a minerály.

„Vývar z kostí je bohatý na kolagen a chrupavku, pokud je připraven pořádně, je to jednoduchá a levná metoda, jak si udržet silnou, hebkou a pružnou pleť,“ tvrdí Jaclyn Flavellová, autorka knihy Bone Broth: A Recipe For Health (Vývar z kostí: Recept pro zdraví).

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Včera | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Včera | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…