Odbornice na krásu radí: Proti stárnutí pijte vývar z kostí a chrupavek

Odbornice na krásu radí: Proti stárnutí pijte vývar z kostí a chrupavek

Telefon na Julii Marchovou z Los Angeles má většina hollywoodských celebrit. Odbornice na krásu a omlazování však svým svěřencům – v rozporu s tím, co by si člověk myslel – nenabízí botox a nákladné krémy. Předává jim recept na polívku. Konkrétně se jedná o vývar z kostí, šlach a vazů z hovězího a skopového. Podle ní obsahuje tento vývar spoustu látek, které omlazují, vyhlazují a zkrášlují pleť.

„Mí klienti mají méně podrážděnou pleť, zářivější a vypnutou pokožku, když tento vývar pravidelně pijí. Opravuje, posiluje, omlazuje a hojí pleť,“ tvrdí Marchová. Vývar musejí její klientky a klienti pít denně a to tři šálky.

Kosti se pomalu vaří s octem, který vytahuje z tkání minerály. Vývar se musí táhnout několik hodin, aby byl silný a účinný. Kvůli chuti se může do polévky přidat také zelenina a bylinky. Polévka je bohatá na kolagen, bílkovinu, která se vyskytuje v pleti a dodává jí pevnost a pružnost. S věkem kolagenu v pleti přirozeně ubývá, je méně elastická a vytváří se na ní vrásky. Vývar obsahuje také kyselinu hyaluronovou, která se nachází v chrupavce a která dodává buňkám vodu a minerály.

„Vývar z kostí je bohatý na kolagen a chrupavku, pokud je připraven pořádně, je to jednoduchá a levná metoda, jak si udržet silnou, hebkou a pružnou pleť,“ tvrdí Jaclyn Flavellová, autorka knihy Bone Broth: A Recipe For Health (Vývar z kostí: Recept pro zdraví).

Doporučujeme

Články odjinud