Ořechy chrání srdce

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Občas je třeba dát za pravdu i mlsným jazýčkům. Zvláště těm, které se přímo nedočkavě třesou na ořechy. Podle studie, již zpracovala Německá společnost pro výživu, se vlašské, lískové a para ořechy i buráky významnou měrou podílejí na snižování obsahu cholesterolu v organismu, a tím také brání riziku vzniku koronárních onemocnění.

Navíc zahánějí pocit hladu, neboť 100 gramů této poživatiny kalorickým obsahem odpovídá jednomu z hlavních jídel. Podíl tuků se podle druhů pohybuje mezi 42 až 73 procenty. Přitom je jejich skladba velice vyvážená. Zejména pokud jde o rozmanité druhy nenasycených mastných kyselin, jež dokáží odbourávat hladinu cholesterolu. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…