Ořechy chrání srdce

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Občas je třeba dát za pravdu i mlsným jazýčkům. Zvláště těm, které se přímo nedočkavě třesou na ořechy. Podle studie, již zpracovala Německá společnost pro výživu, se vlašské, lískové a para ořechy i buráky významnou měrou podílejí na snižování obsahu cholesterolu v organismu, a tím také brání riziku vzniku koronárních onemocnění.

Navíc zahánějí pocit hladu, neboť 100 gramů této poživatiny kalorickým obsahem odpovídá jednomu z hlavních jídel. Podíl tuků se podle druhů pohybuje mezi 42 až 73 procenty. Přitom je jejich skladba velice vyvážená. Zejména pokud jde o rozmanité druhy nenasycených mastných kyselin, jež dokáží odbourávat hladinu cholesterolu. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Dnes | Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by…

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

24. 4. | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

24. 4. | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…