Originální jídla z luštěnin: Dhal, hummus nebo chilli con carne

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Připadají vám luštěniny nudné? Zkuste naše nové recepty z hrachu, čočky a fazolí. Nejenže jsou zdravé, ale s trochou inspirace se stávají neodolatelnými!

Originální jídla z luštěnin: Dhal, hummus nebo chilli con carne

Dhal s mušlemi

Čočkový dhal se zrodil v indické kuchyni a nejlépe chutná v kombinaci s kurkumou a koriandrem. Dejte pozor, aby se červená čočka nerozvařila a podávejte s orestovanými mušlemi. Zaručujeme vám fantastický chuťový zážitek!
Recept najdete zde.

Hrášková Frittata

Frittata je italská specialita, která se podobá omeletě, jenom se místo na pánvi připravuje v troubě, kde se zapéká. Sladký hrášek má výhodu v tom, že v mrazáku neztratí svou chuť ani barvu, proto nemusíte shánět čerstvý, ale rovnou použít mražený.
Recept najdete zde.

Čočkový salát se zeleninou

Hnědá čočka Castelluccio z italské Umbrie je v Evropě nejvíce ceněna. A není se čemu divit, jako jediná se totiž nemusí namáčet! Vyzkoušejte ji v čočkovém salátu s čerstvou zeleninou.
Recept najdete zde.

Filet mignon a fazolový hummus

Hovězí filet mignon je malý kus svíčkové, který se podává málo až středně propečený, zejména kvůli zachování maximální šťavnatosti a křehkosti masa. V kombinaci s fazolovým hummusem připravíte pokrm plný bílkovin.
Recept najdete zde.

Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré

Sušený hrách má nepopiratelnou výhodu - vydrží 9 měsíců až 1 rok, takže je vždy po ruce. Nebojte se z něj uvařit hrachové pyré, které perfektně ladí společně s kuřecím masem a zároveň je skvělou náhradou za bramborovou kaši.
Recept najdete zde.

kuře s hráškovým pyré
 

Placičky z bílých fazolí

Bílé fazole jsou moučnější než fazole červené, proto lépe drží pohromadě mixovanou hmotu. V Japonsku tuto hmotu z fazolí používají k výrobě dezertů wagashi k zelenému čaji. My z nich doporučujeme připravit skvělé placičky, které si oblíbí i milovníci masa.
Recept najdete zde.

Krůtí chilli con carne

Červené fazole bývají pevnější než bílé a jsou základní surovinou mexické kuchyně. Uvařte si odlehčenou verzi chilli con carne s krůtím masem a jako bonus můžete na závěr přidat kostičku hořké čokolády. Uvidíte, že dodá jídlu výraznější chuť!
Recept najdete zde.

Jak na knedlíky plněné uzeným masem?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady

Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady

Včera | Plánovat si dovolenou podle svých dní by bylo sice krásné, ale v reálném životě jen těžko…

5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo

5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo

Včera | V horkém počasí člověk nemá ani chuť na jídlo, přesto odkládat přísun energie až na večer je…

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

23. 6. | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…