Originální jídla z luštěnin: Dhal, hummus nebo chilli con carne

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Připadají vám luštěniny nudné? Zkuste naše nové recepty z hrachu, čočky a fazolí. Nejenže jsou zdravé, ale s trochou inspirace se stávají neodolatelnými!

Originální jídla z luštěnin: Dhal, hummus nebo chilli con carne

Dhal s mušlemi

Čočkový dhal se zrodil v indické kuchyni a nejlépe chutná v kombinaci s kurkumou a koriandrem. Dejte pozor, aby se červená čočka nerozvařila a podávejte s orestovanými mušlemi. Zaručujeme vám fantastický chuťový zážitek!
Recept najdete zde.

Hrášková Frittata

Frittata je italská specialita, která se podobá omeletě, jenom se místo na pánvi připravuje v troubě, kde se zapéká. Sladký hrášek má výhodu v tom, že v mrazáku neztratí svou chuť ani barvu, proto nemusíte shánět čerstvý, ale rovnou použít mražený.
Recept najdete zde.

Čočkový salát se zeleninou

Hnědá čočka Castelluccio z italské Umbrie je v Evropě nejvíce ceněna. A není se čemu divit, jako jediná se totiž nemusí namáčet! Vyzkoušejte ji v čočkovém salátu s čerstvou zeleninou.
Recept najdete zde.

Filet mignon a fazolový hummus

Hovězí filet mignon je malý kus svíčkové, který se podává málo až středně propečený, zejména kvůli zachování maximální šťavnatosti a křehkosti masa. V kombinaci s fazolovým hummusem připravíte pokrm plný bílkovin.
Recept najdete zde.

Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré

Sušený hrách má nepopiratelnou výhodu - vydrží 9 měsíců až 1 rok, takže je vždy po ruce. Nebojte se z něj uvařit hrachové pyré, které perfektně ladí společně s kuřecím masem a zároveň je skvělou náhradou za bramborovou kaši.
Recept najdete zde.

kuře s hráškovým pyré
 

Placičky z bílých fazolí

Bílé fazole jsou moučnější než fazole červené, proto lépe drží pohromadě mixovanou hmotu. V Japonsku tuto hmotu z fazolí používají k výrobě dezertů wagashi k zelenému čaji. My z nich doporučujeme připravit skvělé placičky, které si oblíbí i milovníci masa.
Recept najdete zde.

Krůtí chilli con carne

Červené fazole bývají pevnější než bílé a jsou základní surovinou mexické kuchyně. Uvařte si odlehčenou verzi chilli con carne s krůtím masem a jako bonus můžete na závěr přidat kostičku hořké čokolády. Uvidíte, že dodá jídlu výraznější chuť!
Recept najdete zde.

Jak na knedlíky plněné uzeným masem?

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

13x rychlý oběd do půl hodiny! Špenátové rolky i kuřecí tortilla

13x rychlý oběd do půl hodiny! Špenátové rolky i kuřecí tortilla

Včera | Přes týden člověk nemá příliš času vařit a mnohdy i o víkendu chce raději jet na výlet než trávit…

Hrozí vám infarkt? U žen je typickým příznakem chronická nespavost

Hrozí vám infarkt? U žen je typickým příznakem chronická nespavost

16. 11. | Dlouhou dobu ohrožoval infarkt především muže, a to kvůli vyšší míře zátěže stresem. Od té doby, co…

Ústní sprcha a sonický kartáček: Tyhle věci vám možná zachrání zuby

Ústní sprcha a sonický kartáček: Tyhle věci vám možná zachrání zuby

16. 11. | Máte hodně rádi svoje zuby a málo svého zubaře? Případně máte v okolí nějakého fanouška dentální…

Vajíčka k snídani: 6 báječných receptů na omeletu i míchaná s droždím

Vajíčka k snídani: 6 báječných receptů na omeletu i míchaná s droždím

15. 11. | Když se řekne pořádná snídaně, většina z nás si asi představí v hlavní roli vajíčka. Ať už míchaná,…