Osmdesát procent lidí při psaní emailů zadržuje dech. Nepatříte mezi ně také?

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Zástavou dechu či dušností trpí lidé většinou při spánku, pokud jsou obézní či chrápou. Při zástavě dochází k přerušení přísunu kyslíku a mozek se většinou probouzí z hluboké fáze spánku. Chronická zástava dechu má výrazné negativní účinky na zdraví člověka. Ale dochází k ní také u osmdesáti procent lidí při psaní na klávesnici.

Osmdesát procent lidí při psaní emailů zadržuje dech. Nepatříte mezi ně také?

Podle britských odborníků až osm z deseti lidí trpí zlozvykem, že při psaní emailů či jiných textů přestávají pravidelně dýchat. A právě zástava dechu a přerušení přísunu kyslíku u nich mají negativní vliv na zdraví.

Poprvé o problému hovořila bývalá manažerka společnosti Apple Linda Stoneová, která pozorovala zadržování dechu při psaní na počítači u sebe i svých kolegů. Tento jev se dostavuje zvláště při vysoké koncentraci a řešení konfliktních dopisů a problematických zpráv.

K omezení tohoto jevu je potřeba aktivně monitorovat svůj dech na pracovišti a během krátkých pauz vědomě svůj dech upravovat a prohlubovat.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…