Otroci displejů se připravují o čas a ničí si zdraví

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Lidé, kteří nemohou dát z ruky svůj chytrý telefon, tablet nebo notebook ani tehdy, když opustí pracoviště, riskují zdraví. Podle odborníků se stávají otroky monitorů.



Vědci z britské Akreditované společnosti pro fyzioterapii (Chartered Society for Physiotherapy) upozorňují, aby se lidé naučili vypínat svá přenosná elektronická zařízení. Jinak to odnese jejich páteř.

Během výzkumu, který odborníci provedli v minulých měsících mezi 2 010 úředníky, se ukázalo, že téměř dvě třetiny z nich pokračují v práci i mimo úřední hodiny. Průměrně si přitom prodlužují pracovní dobu o dvě hodiny.

Předsedkyně společnosti Dr. Helena Johnsonová říká, že jejich zjištění jsou alarmující:
"Pokud si vezmete čas od času práci domů, nemusí to stát za řeč. Když se ale zaměstnání přestěhuje do vašeho bytu natrvalo, může vám způsobit vážné problémy s páteří a vyvolat nemoci spojené se stresem."

Dlouhodobě prodloužená pracovní doba není dobrá pro zaměstnance ani jejich šéfy.
"Přetížení pracovníci nemohou podávat dobré výkony. Stres a přepracovanost navíc vedou k častějším onemocněním. Pokud má někdo pocit, že musí večer doma dohánět, co nestihl přes den, očividně se mu situace vymyká z rukou," tvrdí Johnsonová a dodává:

"Lidé, kteří nedokáží pustit své zaměstnání z hlavy ani v soukromí, by si měli promluvit s nadřízeným a naučit se vypínat své chytré telefony. Jinak dříve nebo později přijdou o zdraví."

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…