Ovocná rozkoš ze zahrádky: 5 receptů na rychlý ovocný koláč

| Autor: MŽ | Rubrika: Zdraví

Léto budiž pochváleno. Zrají třešně, pomalu se osměluje rybíz, ještě pořád se rodí poslední jahody. Borůvky a maliny nesměle vykukují. Zkrátka a dobře: letní pečení je jedna velká radost.

Jak v létě člověk upeče koláč, většinou se po něm zapráší do druhého dne. Děti běhají venku, jsou při chuti a nakyslé ovoce naláká i řadu mužských strávníků. Pak se hodí přidat k osvědčeným receptům i nějakou tu novinku.

Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)

Meruňkový koláč
 

Pro milovníky štíhlé linie je tu koláč, který šetří s cukrem. Ovoce volte podle chuti.Ovoce volte podle chuti.

Recept najdete ZDE

Dvoubarevný ovocný koláč

Výraznější koláč, o další chuť se postará kakao. Dobře se hodí k rybízu, ale třeba i k ostružinám.

Recept najdete ZDE

Baštovní koláč

Angreštový koláč
 

Tak tento koláč je velká bašta. Díky tvarohu je těsto vláčné a krásně se spojí s ovocem.

Recept najdete ZDE

Rybízový koláč

Rybíz keř
 

Nebylo by léto, aby se v kuchyni nerozvoněl koláč s rybízem. Ať už kynutý, nebo bublanina. Anebo zkuste tenhle jogurtový.

Recept najdete ZDE

Rybízový koláč se sněhem

Bublanina, kynutý i jogurtový rybízový koláč se vám už přejedly a vy máte ve sklepě či venku na keři pořád červené bobulky? Zkuste upéct těsto, které ozdobíte sněhem a syrovým rybízem. O ozvláštnění se postarají ořechy.

Recept najdete ZDE

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…