Pacienti přijatí do nemocnice o víkendu umírají častěji!

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Pacienti hospitalizovaní o víkendu umírají častěji než ti, kteří jsou přijati do nemocnice v pracovní dny. Podle amerického výzkumu je to jednak proto, že nemocnice o víkendu skutečně hůře pracují, ale pacienti přijímaní o víkendu mívají závažnější choroby a horší zdravotní stav.



Míra úmrtnosti u pacientů přijatých do nemocnice o víkendu je o deset procent vyšší. To není sice mnoho, ale pokud se to aplikuje v horizontu celého roku, pak vycházejí už nepřehlédnutelná čísla.

„Jen v USA zemře každý rok asi dvacet až pětadvacet tisíc osob jen kvůli tomu, že jsou hospitalizovány o víkendu,“ tvrdí profesor Rocco Ricciardi z Tufts University.

Podle profesora Ricciardiho může za vyšší úmrtnost o víkendech skutečně také to, že se v nemocnici pohybuje v té době méně zkušených lékařů a také méně ošetřujícího personálu. Navíc se neprovádí mnohdy všechna vyšetření, která jsou dostupná v pracovní dny.



ČTĚTE TAKÉ: Muži mají rádi nezávislé milenky!







KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…