Pásek čokolády denně sníží riziko infarktu a mrtvice o 40 procent

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Čokoláda prospívá srdci a cévám. Tedy pokud je konzumována pravidelně v rozumné míře, pokud je kvalitní a pokud má nízký obsah cukru. Kakaové boby totiž obsahují flavanoly, které produkují oxid dusnatý, jenž zlepšuje funkci cév. Oxid dusnatý přitom hraje také důležitou roli při procesu erekce penisu.





Ovšem pokud chce někdo využívat blahodárné účinky kakaa prostřednictvím čokolády, pak musí vsadit na čokoládu hořkou s vysokým obsahem kakaa.



V mléčné čokoládě je kakaa totiž málo kakaa a převažuje cukr s nasycenými tuky, které kondici srdce a cév zhoršují.



Pozitivní vliv hořké čokolády prokázali lékaři z Univerzity Wageningen v Nizozemí, kteří po dobu osmi let sledovali třicet tisíc lidí ve věku mezi 35 a 65 roky.



„I jediný čtvereček čokolády má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév,“ tvrdí Brian Buijsse z Wageningenu.

Další články z rubriky

Trápí vás bolesti žaludku? Tyto věci nedělejte nalačno!

Trápí vás bolesti žaludku? Tyto věci nedělejte nalačno!

Včera | Problémy se žaludkem rozhodně nejsou nic příjemného. Mohou mít řadu příčin, někdy si je ale možná…

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

23. 9. | 10 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…