Pásek čokolády denně sníží riziko infarktu a mrtvice o 40 procent

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Čokoláda prospívá srdci a cévám. Tedy pokud je konzumována pravidelně v rozumné míře, pokud je kvalitní a pokud má nízký obsah cukru. Kakaové boby totiž obsahují flavanoly, které produkují oxid dusnatý, jenž zlepšuje funkci cév. Oxid dusnatý přitom hraje také důležitou roli při procesu erekce penisu.





Ovšem pokud chce někdo využívat blahodárné účinky kakaa prostřednictvím čokolády, pak musí vsadit na čokoládu hořkou s vysokým obsahem kakaa.



V mléčné čokoládě je kakaa totiž málo kakaa a převažuje cukr s nasycenými tuky, které kondici srdce a cév zhoršují.



Pozitivní vliv hořké čokolády prokázali lékaři z Univerzity Wageningen v Nizozemí, kteří po dobu osmi let sledovali třicet tisíc lidí ve věku mezi 35 a 65 roky.



„I jediný čtvereček čokolády má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév,“ tvrdí Brian Buijsse z Wageningenu.

Další články z rubriky

8 věcí, za které může menstruace: Ovlivňuje sex i naši krásu

8 věcí, za které může menstruace: Ovlivňuje sex i naši krásu

Včera | Co by člověk, tedy žena neudělala pro zachování lidského rodu. Ale kdo má ty bolesti spojené s…

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

26. 7. | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…