Pásek čokolády denně sníží riziko infarktu a mrtvice o 40 procent

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Čokoláda prospívá srdci a cévám. Tedy pokud je konzumována pravidelně v rozumné míře, pokud je kvalitní a pokud má nízký obsah cukru. Kakaové boby totiž obsahují flavanoly, které produkují oxid dusnatý, jenž zlepšuje funkci cév. Oxid dusnatý přitom hraje také důležitou roli při procesu erekce penisu.





Ovšem pokud chce někdo využívat blahodárné účinky kakaa prostřednictvím čokolády, pak musí vsadit na čokoládu hořkou s vysokým obsahem kakaa.



V mléčné čokoládě je kakaa totiž málo kakaa a převažuje cukr s nasycenými tuky, které kondici srdce a cév zhoršují.



Pozitivní vliv hořké čokolády prokázali lékaři z Univerzity Wageningen v Nizozemí, kteří po dobu osmi let sledovali třicet tisíc lidí ve věku mezi 35 a 65 roky.



„I jediný čtvereček čokolády má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév,“ tvrdí Brian Buijsse z Wageningenu.

Další články z rubriky

12 chyb při sprchování, kterých se teď hned musíte zbavit!

12 chyb při sprchování, kterých se teď hned musíte zbavit!

Dnes | Bez pořádné sprchy si už dnes život nedovedeme představit. Ale čeho je moc, toho je příliš. Když se…

Lehce a chutně: 5 zdravých chuťovek na letní dámskou jízdu

Lehce a chutně: 5 zdravých chuťovek na letní dámskou jízdu

Včera | K zábavě prostě patří i něco na zub. Můžete sice s kamarádkami na sebe koukat a povídat si o tom,…

Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady

Jak oddálit menstruaci před dovolenou? Léky i babské rady

26. 6. | Plánovat si dovolenou podle svých dní by bylo sice krásné, ale v reálném životě jen těžko…

5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo

5 lehkých salátů do horkých dní: Křupavé lupení i lahodné avokádo

26. 6. | V horkém počasí člověk nemá ani chuť na jídlo, přesto odkládat přísun energie až na večer je…