Pásek čokolády denně sníží riziko infarktu a mrtvice o 40 procent

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Čokoláda prospívá srdci a cévám. Tedy pokud je konzumována pravidelně v rozumné míře, pokud je kvalitní a pokud má nízký obsah cukru. Kakaové boby totiž obsahují flavanoly, které produkují oxid dusnatý, jenž zlepšuje funkci cév. Oxid dusnatý přitom hraje také důležitou roli při procesu erekce penisu.





Ovšem pokud chce někdo využívat blahodárné účinky kakaa prostřednictvím čokolády, pak musí vsadit na čokoládu hořkou s vysokým obsahem kakaa.



V mléčné čokoládě je kakaa totiž málo kakaa a převažuje cukr s nasycenými tuky, které kondici srdce a cév zhoršují.



Pozitivní vliv hořké čokolády prokázali lékaři z Univerzity Wageningen v Nizozemí, kteří po dobu osmi let sledovali třicet tisíc lidí ve věku mezi 35 a 65 roky.



„I jediný čtvereček čokolády má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév,“ tvrdí Brian Buijsse z Wageningenu.

Další články z rubriky

Koblihy 5x jinak: Nejlepší jsou domácí!

Koblihy 5x jinak: Nejlepší jsou domácí!

Dnes | Jaro je každý rok ve znamení masopustu a následného půstu, který trvá až do Velikonoc. Masopust je…

Co by vám chtěl říct gynekolog, ale nikdy to neudělá

Co by vám chtěl říct gynekolog, ale nikdy to neudělá

Včera | 1 | Návštěva gynekologa je pro každou z nás nepříjemná záležitost a ani s léty se to nemění. Komu by se…

6 mýtů o stárnutí, které nemusíme brát vážně

6 mýtů o stárnutí, které nemusíme brát vážně

27. 2. | 2 | Taky už jste slyšeli, že s přibývajícím věkem začíná být tělo vetché, mysl chatrná a člověk málo…

10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější

10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější

25. 2. | Ať už je vaším cílem zdravější tělo nebo hezčí domov, udělejte si jeden víkend, abyste vylepšila…