Patnáct minut cvičení denně prodlouží život o tři roky

Patnáct minut cvičení denně prodlouží život o tři roky

Pohyb má tak zásadní vliv na lidské zdraví, že i pouhá čtvrthodinka cvičení denně prodlouží život o tři roky. Přitom riziko vzniku rakoviny se sníží o deset procent. Prokázal to tým vědců z Tchaj-wanu a Harvardské univerzity při dvanáctiletém sledování téměř půl milionu lidí.

Sledované osoby byly rozděleny podle pohybových aktivit do několika skupin: neaktivní, málo aktivní, středně aktivní, vysoce aktivní a velmi aktivní.

„Třicet minut cvičení pětkrát týdně se stalo zlatým pravidlem prevence zdravotních potíží posledních let. Ale my jsme zjistili, že i polovina této doby může mít výrazný vliv na zdraví,“ tvrdí doktor Čch‘-Pchang Wen.

Každých patnáct dalších minut cvičení výrazně snižuje riziko onemocnění rakovinou a prodlužuje život, přičemž maximální hranice pozitivního vlivu cvičení na zdraví je u sta minut denně. Nad tuto hranici už se blahodárné účinky pohybu na zdraví nezvyšují.

„Pokud se zcela neaktivní lidé začnou pohybovat aspoň trochu, mohou si prodloužit život až o tři roky,“ tvrdí Čch‘-Pchang Wen.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!



KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!

ČTĚTE TAKÉ: Nevinné děti, nebo sexy modelky?!

Doporučujeme

Články odjinud