Pečení v zavařovačce: Bábovka i vepřové na rozmarýnu

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Pečení ve skle? Objevte kouzlo sklenic, které vydrží vysokou teplotu a hotové jídlo v nich můžete skladovat až několik dní. A navíc je to pohodlná varianta na oběd do práce či do školy.

Pečení v zavařovačce: Bábovka i vepřové na rozmarýnu

Není tomu tak dávno, kdy se Tereza Havrdová díky vášni pro kulinářství rozhodla vzdát své původní profese designérky. Začala vařit, rozběhla cateringovou firmu a vytvořila značku „veskle“, se kterou se snaží dávat tradičním receptům nový rozměr. Během svých cest po Čechách i zahraničí získala praxi a inspiraci u profesionálů.

Vařila například v newyorských restauracích stejně jako v tradiční české jídelně. Jejím přáním je dostat skleničky do prodeje v barech a kavárnách, aby i místa bez kuchyně dokázala nabídnout kvalitní pokrmy. Tentokrát se s námi podělila o své nejoblíbenější recepty do skla!

Olivy s ginem

Zapečené zelené olivy se sýrem feta a papričkou jalapeño lehce pálí na jazyku. V lednici vydrží až týden a nejlépe chutnají společně s vínem!
Recept najdete zde.

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřovou krkovici ve skle doporučujeme zapéct společně s trochou kmínu. Maso získá skvělou chuť a bude lépe stravitelné. Na přípravu si vyhraňte 3 hodiny, aby se maso dostatečně propeklo. Hotové jídlo můžete skladovat až 3 týdny.
Recept najdete zde.

Videorecept: Rychlá bábovka (klasická)

Bábovka ve skle

Žádný stres s tím, že se bábovka nepovede vyklopit z formy! Upečte ji ve sklenicích a dopřejte si ji jak k snídani, tak k odpolední svačince během dne. Největší výhodou je trvanlivost, jelikož v zavařovačce vydrží až 2 týdny.
Recept najdete zde.

veskle
 

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jednoduché a vyzkoušené: Těchto 10 věcí vám prodlouží život

Jednoduché a vyzkoušené: Těchto 10 věcí vám prodlouží život

Dnes | Někdy stačí pár jednoduchých věcí změnit, aby se nám začalo žít lépe, radostněji a lehčeji. Které…

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Bramborák, česká klasika: Tradiční, batátové i se zeleninou

Včera | Obyčejné české jídlo, které je snadné a všichni se po něm můžeme utlouct! Bramboráky se dají…

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

Těstoviny nasladko: Brusinkové lasagne a nudle s mákem

27. 3. | Sladké těstoviny můžou být pro nás trochu nezvyk, ale po prvním okusení si tuto kombinaci…

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

Oční jóga: 9 rad, jak si u počítače nezkazit zrak

27. 3. | Každý člověk mrkne během dne dvaadvacetkrát za minutu, při čtení knihy desetkrát a pokud pracuje na…