Pečení v zavařovačce: Bábovka i vepřové na rozmarýnu

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Pečení ve skle? Objevte kouzlo sklenic, které vydrží vysokou teplotu a hotové jídlo v nich můžete skladovat až několik dní. A navíc je to pohodlná varianta na oběd do práce či do školy.

Pečení v zavařovačce: Bábovka i vepřové na rozmarýnu

Není tomu tak dávno, kdy se Tereza Havrdová díky vášni pro kulinářství rozhodla vzdát své původní profese designérky. Začala vařit, rozběhla cateringovou firmu a vytvořila značku „veskle“, se kterou se snaží dávat tradičním receptům nový rozměr. Během svých cest po Čechách i zahraničí získala praxi a inspiraci u profesionálů.

Vařila například v newyorských restauracích stejně jako v tradiční české jídelně. Jejím přáním je dostat skleničky do prodeje v barech a kavárnách, aby i místa bez kuchyně dokázala nabídnout kvalitní pokrmy. Tentokrát se s námi podělila o své nejoblíbenější recepty do skla!

Olivy s ginem

Zapečené zelené olivy se sýrem feta a papričkou jalapeño lehce pálí na jazyku. V lednici vydrží až týden a nejlépe chutnají společně s vínem!
Recept najdete zde.

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřovou krkovici ve skle doporučujeme zapéct společně s trochou kmínu. Maso získá skvělou chuť a bude lépe stravitelné. Na přípravu si vyhraňte 3 hodiny, aby se maso dostatečně propeklo. Hotové jídlo můžete skladovat až 3 týdny.
Recept najdete zde.

Videorecept: Rychlá bábovka (klasická)

Bábovka ve skle

Žádný stres s tím, že se bábovka nepovede vyklopit z formy! Upečte ji ve sklenicích a dopřejte si ji jak k snídani, tak k odpolední svačince během dne. Největší výhodou je trvanlivost, jelikož v zavařovačce vydrží až 2 týdny.
Recept najdete zde.

veskle
 

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

23. 6. | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…