Pětašedesátiletá matka třinácti dětí čeká čtyřčata!

Pětašedesátiletá matka třinácti dětí čeká čtyřčata!

Pětašedesátiletá Annegret Raunigk z Berlína má třináct vlastních dětí. Přesto v pokročilém věku podstoupila náročnou hormonální léčbu, aby mohla počít i počtrnácté. Z umělého oplození však vznikly hned čtyři zárodky, takže německá babička sedmi vnoučat přivede na svět čtyřčata.

A proč Annegret Raunigk vlastně počtrnácté v tak pokročilém věku otěhotněla? Protože její nejmladší potomek, devítiletá dcera Nina, chtěla na hraní miminko.

„Během posledních osmnácti měsíců tak podstoupila několik umělých oplození, než se jí podařilo otěhotnět,“ píše Der Spiegel.

Annegret prodělala přirozený hormonální přechod – klimakterium, takže její vaječníky byly nefunkční. Musela podstoupit hormonální léčbu, aby její děloha byla schopná přijmout uměle oplozené vajíčko. Ze zygoty (oplozeného vajíčka) se po umístění do dělohy vytvořily hned čtyři zárodky. Žena dlouho přemýšlela, zda donosit všechny čtyři, a rozhodla se počet embryí nesnižovat. Za několik měsíců ji tak čeká porod císařským řezem a přivede na svět čtyřčata. Ta budou mít starší neteře a synovce, kterých je v tuto chvíli už sedm.

Doporučujeme

Články odjinud