Pivo je všelék, snižuje riziko mrtvice a prodlužuje život

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

V sousedním Rakousku se vědci přesvědčili o prospěšnosti zlatavého moku. Prokázali totiž, že středně stupňová piva dokáží snížit riziko mrtvice až na polovinu!

Rakouští lékaři prokázali: Pivo je všelék, snižuje riziko mrtvice a prodlužuje život



V sousedním Rakousku se vědci přesvědčili o prospěšnosti zlatavého moku.
Prokázali totiž, že středně stupňová piva dokáží snížit riziko mrtvice až
na polovinu! Profesor medicíny Manfred Walzl také došel k závěru, že osoby
popíjející �desítku� denně žijí déle a v mnohem menší míře podléhají zejména
kardiovaskulárním chorobám.



�Lidé pijící pivo mají mnohem lepší krevní oběh a nejsou zdaleka tak náchylní
k infarktu či k rakovině,� usmívá se nad sklenicí piva profesor Walzl.

Výzkum vedl na Univerzitě v Grazu. Ve svém kolektivu odborníků se pustil
do ověřování teorií o zdravých lidech �užívajících� pravidelně, avšak v malých
dávkách pivo.



�O pití alkoholu se v posledních letech hodně hovoří. Různé prameny
uvádějí, že dvě deci jemného červeného vína nebo sklenice piva denně prospějí.
Já jsem se ale zaměřil na ověřování těchto teorií v praxi. Zatímco u červeného
vína došlo ke snížení rizika mrtvice o pět procent, u pití středně stupňových
piv jsme zjistili snížení až o padesát procent! A jaká je ona léčebná dávka?
U piva sklenice až dvě denně v závislosti na zdraví a tělesné konstituci.�




V Grazu si dokonce troufají vyslovit velmi odvážnou hypotézu. Na základě
ní se čtyřicetiletí lidé konzumující denně umírněné množství piva dožijí
věku až sta let. �Ženy mohou denně vypít půl litru a muži až jeden litr piva.
Nesmí to však být pivo vícestupňové. Zdravá jsou dokonce i nealkoholická
piva,� tvrdí profesor Walzl. (Plus)

Další články z rubriky

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

Dnes | Kuřecí maso je dietní, rychle připravené i relativně levné, proto se těší stálé oblibě. Ale časem…

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

16. 2. | Minidezerty do skla dokáží zachránit nejednu nečekanou návštěvu. Vyzkoušejte našich pět osvědčených…

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

16. 2. | Pokud sledujete kuchařské a gurmánské blogy, určitě vám neunikla stránka Tastejourney.cz. Její…

Máte problémy s alkoholem? Takto to poznáte! Otestujte se

Máte problémy s alkoholem? Takto to poznáte! Otestujte se

15. 2. | Také vám alkohol často pomůže, když se chcete lépe bavit, zbavit se špatné nálady nebo zahnat…