Pivo je všelék, snižuje riziko mrtvice a prodlužuje život

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

V sousedním Rakousku se vědci přesvědčili o prospěšnosti zlatavého moku. Prokázali totiž, že středně stupňová piva dokáží snížit riziko mrtvice až na polovinu!

Rakouští lékaři prokázali: Pivo je všelék, snižuje riziko mrtvice a prodlužuje život



V sousedním Rakousku se vědci přesvědčili o prospěšnosti zlatavého moku.
Prokázali totiž, že středně stupňová piva dokáží snížit riziko mrtvice až
na polovinu! Profesor medicíny Manfred Walzl také došel k závěru, že osoby
popíjející �desítku� denně žijí déle a v mnohem menší míře podléhají zejména
kardiovaskulárním chorobám.



�Lidé pijící pivo mají mnohem lepší krevní oběh a nejsou zdaleka tak náchylní
k infarktu či k rakovině,� usmívá se nad sklenicí piva profesor Walzl.

Výzkum vedl na Univerzitě v Grazu. Ve svém kolektivu odborníků se pustil
do ověřování teorií o zdravých lidech �užívajících� pravidelně, avšak v malých
dávkách pivo.



�O pití alkoholu se v posledních letech hodně hovoří. Různé prameny
uvádějí, že dvě deci jemného červeného vína nebo sklenice piva denně prospějí.
Já jsem se ale zaměřil na ověřování těchto teorií v praxi. Zatímco u červeného
vína došlo ke snížení rizika mrtvice o pět procent, u pití středně stupňových
piv jsme zjistili snížení až o padesát procent! A jaká je ona léčebná dávka?
U piva sklenice až dvě denně v závislosti na zdraví a tělesné konstituci.�




V Grazu si dokonce troufají vyslovit velmi odvážnou hypotézu. Na základě
ní se čtyřicetiletí lidé konzumující denně umírněné množství piva dožijí
věku až sta let. �Ženy mohou denně vypít půl litru a muži až jeden litr piva.
Nesmí to však být pivo vícestupňové. Zdravá jsou dokonce i nealkoholická
piva,� tvrdí profesor Walzl. (Plus)

Další články z rubriky

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

Bolí vás záda? Začněte se o ně správně starat!

20. 7. | Bolestí v zádech trpí čas od času každá z nás. Ať už od celodenního sezení u počítače, od těžké…