Pivo konkuruje vínu

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Další dobrá zpráva pro milovníky zlatistého napěněného moku. Popíjení piva pomáhá nejen proti rýmě a nachlazení, ale jak zjistili vědci z lékařské univerzity v rakouském Insbrucku, obdobně jako červené víno nebo zelený a černý čaj pozitivně ovlivňuje také imunitní systém.

Podle Dietmara Fuchse, vedoucího sekce biologické chemie, blokují extrakty z piva rozvíjení specifických zánětlivých procesů, jež vyvolává interferon-gamma. Experimenty, při nichž badatelé ve zkumavkách pozorovali a hodnotili působení trojího druhu oblíbeného nápoje na specifické krevní buňky, potvrdily, že pivní výtažky blahodárně působí na průběh látkové výměny, jejíž poruchy jsou častou příčinou vzniku mnohých chronických onemocnění.

V odborném časopise International Immunopharmacology, v němž publikovali svoje závěry, upozorňují rovněž na to, že obdobný efekt má i pití nealkoholického piva. Zároveň podtrhují, že se jejich objev nemá v žádném případě stát výzvou ke zvýšené konzumaci jeho víceprocentních druhů. I u vína, jehož účinky na lidský organismus před lety zkoumali, rovněž zdůrazňovali, že se ho denně smí požít pouhá sklenka. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…