Plastický obvaz ve spreji

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Léto je v plném lesku a sportování k němu bezesporu patří. Ke slovu se dostávají kola, brusle a jiné sportovní aktivity, které provozujeme samostatně nebo s celou rodinou. A i ten nejšikovnější z nás občas skončí s nějakým tím silničním lišejem. Odřená kolena, dlaně či lokty se nevážou jen k dětským hrám, ale i ke sportu prostě patří. Proto je dobré mít po ruce šikovného pomocníka jakým je Akutol spray.

Akutol je plastický obvaz ve spreji na bázi akrylátového kopolymeru a slouží k rychlému ošetření oděrek a drobných ran. Dá se zařadit do dnes módního trendu dva v jednom, není to jen účinná ochrana, ale i dezinfekce. Je transparentní, tak se nám nemůže stát, že by nám neladil s šik sportovním oblečením. Po nanesení zasychá do 3 minut a vytváří vodě odolnou ochrannou vrstvu.

Bude-li nutno ošetřit dorůstající ratolest, nebude muset dlouho trpět naší lékařskou péčí. Plastická ochrana zabraňuje přístupu mikroorganismů ze zevního prostředí, přitom ale nezabraňuje přirozené perspiraci pokožky. Rána zůstává uzavřená před nepříznivými vlivy, proces hojení pod plastickou vrstvou obvazu však probíhá. Tudíž nám nic nebrání vrhnout se opět do sportovního klání či pokračovat v turistickém výletu. Vyžaduje-li to charakter hojené rány, je možné postřik po třech dne zopakovat.

Ty tam jsou problémy se stále se odlepujícími náplastmi. Obvaz je ve vodě nerozpustný, proto je vhodné ho přibalit chystáme-li se sjíždět Vltavu na lodi či divokou vodu na raftu. K jeho odstranění dojde samovolně po třech až čtyřech dnech postupně probíhajícím zeslabením plastické vrstvy.

zdroj: Botticelli

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…