Po mléku se netloustne, naopak zeštíhluje!

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Děti, které pravidelně pijí mléko, jsou štíhlé, pohyblivé a v jejich tělech se neukládá téměř žádný nadbytečný tuk. Zjistili to italští vědci, kteří na zhruba tisícovce základních škol zkoumali, proč v zemi lavinovitě přibývá obézních dětí.

V rámci výzkumu Italové odhalili, že problémy s tloušťkou netrpí kluci a děvčata, u nichž je mléko nedílnou součástí denní stravy. Jeho zeštíhlující vliv připisují vápníku, který nápoj obsahuje a provokuje buňky lidského organismu k intenzivnímu spalování tuků.

Výsledky výzkumu tak postavily na hlavu starou českou „moudrost“ našich předků, která praví, že po mléku člověk naopak přibývá na váze. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…