Pohlavní styk a orgasmus – úspěch nebo selhání

| Autor: Iva Hédlová | Rubrika: Zdraví

Většina knih a jiných zdrojů se vám snaží namluvit, že zdařilý pohlavní styk je pouze takový, při kterém oba partneři dosáhnou orgasmu, zatímco každý jiný představuje hotovou blamáž.

To sotva. Podle nás by měl pohlavní styk sloužit především k přenosu určitých pocitů, které natolik vyvěrají ze samé podstaty lidství, že se nedají vtělit do slov. Tyto pocity se ukrývají někde na rozhraní mezi duší a tělem a přenášejí se z jednoho člověka na druhého mnoha nevyzpytatelnými cestami. Je-li součástí tohoto procesu orgasmus, výborně, ale pouze sexuální vyvrcholení není zárukou, že se přihodilo něco významného. Oproti tomu je možné vnímat jako mimořádně nádherný a okouzlující zážitek milování, při kterém nedosáhl orgasmu ani jeden z partnerů.

Kdy lze pokládat pohlavní styk za „ úspěšný „ ?
Nejspíš tehdy, když se po něm cítíte o něco pevnější v základech, méně podráždění, připravenější vypořádat se s budoucností a postavit se nástrahám okolního světa. Tehdy, když Vám dovolil tomu druhému předat a současně od něj získat něco, co ve vás vyvolává pocit naplnění a jistoty.

Kdy lze pokládat sexuální styk za „ selhání „?
Kritériem selhání je podle mého názoru, probudit se ve tři nebo ve čtyři ráno, podívat se na osobu, která leží vedle vás a povzdechnout si: „ Ach, kdybych tak byl(a) doma ve své posteli. Sám(a). „ Obzvlášť podivné dilema, když s tou osobou žijete v manželském svazku nebo jak se říká na hromádce. Stejně tak lze konstatovat, že pohlavní styk, ze kterého máte menší radost než z volného místa na zaparkování v centru města, také asi za moc nestojí.


zdroj: Iva Hédlová podle Paula Joannidese
www.zdravi4u.cz

Další články z rubriky

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…

Je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

Je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

28. 12. 2017 | Čtyřicet pět procent Čechů trápí zimomřivost. Mají pořád studené ruce, nohy, od září do května…