Pohlreich: Za poctivé peníze chci poctivé jídlo!

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Kuchař Zdeněk Pohlreich (55) se svými asistenty dvě hodiny vytvářel na pražském náměstí Republiky grilované speciality. Grilovalo se kuřecí, krkovička, ale třeba i ananas. Všichni hladovci se olizovali až za ušima.



"Tak to má být. Dobré jídlo přináší i dobrou náladu. Náhražky a všelijaké nekvalitní ingredience veškerý požitek zkazí," řekl Pohlreich Korzu. A jak se pozvolna dostával do ráže, neodpustil si poznámku na některé, podle něj rádoby, kuchaře.

"Jsem zastáncem toho, že za poctivé peníze musím dostat i poctivé jídlo. Ne každý to, bohužel, tak chápe. Když mi něco nechutná, rozhodně si to nenechám pro sebe a ozvu se. Někdy možná i trochu hlasitěji, ale prostě se nedám," ulevil si Pohlreich, hvězda primáckého televizního vaření.

Valná většina mistrů cechu kuchařského jsou muži. Čím si to vysvětlit? Dokáží více experimentovat a jsou odvážnější při přípravě jídel? "Podle mne tohle někde zakořeněné ´moudro´ vůbec neplatí. Ženy prostě mají méně času.

Přilítnou z práce, mají na starosti děti a ještě do toho musí ukuchtit pro taťku. Hlavně, aby to bylo brzy. A v tom kalupu nemají čas vyvářet speciality a vymýšlet. To není o tom, že by neměly v kuchyni fantazii, ale jednoduše nemají čas," vysvětlil Zdeněk Pohlreich.






ČTĚTE TAKÉ:
Liz Taylor měla dceru s tesařem, dala ji rodině v Irsku




ČTĚTE TAKÉ:
Slovenští fanoušci zuří: Habera a Team z nás dělají hlupáky!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Jak se zbavit únavy a vyčerpání: Co jíst, cítit, jak se chovat

Dnes | Pokud na vás přišly jarní deprese a únava, je načase si s nimi poradit. Stačí čerpat vitalitu z…

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Čerstvé ryby bez tuku: Připravte si klasiku z českých vod

Včera | Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by…

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

24. 4. | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

24. 4. | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…