Pohlreich: Za poctivé peníze chci poctivé jídlo!

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Kuchař Zdeněk Pohlreich (55) se svými asistenty dvě hodiny vytvářel na pražském náměstí Republiky grilované speciality. Grilovalo se kuřecí, krkovička, ale třeba i ananas. Všichni hladovci se olizovali až za ušima.



"Tak to má být. Dobré jídlo přináší i dobrou náladu. Náhražky a všelijaké nekvalitní ingredience veškerý požitek zkazí," řekl Pohlreich Korzu. A jak se pozvolna dostával do ráže, neodpustil si poznámku na některé, podle něj rádoby, kuchaře.

"Jsem zastáncem toho, že za poctivé peníze musím dostat i poctivé jídlo. Ne každý to, bohužel, tak chápe. Když mi něco nechutná, rozhodně si to nenechám pro sebe a ozvu se. Někdy možná i trochu hlasitěji, ale prostě se nedám," ulevil si Pohlreich, hvězda primáckého televizního vaření.

Valná většina mistrů cechu kuchařského jsou muži. Čím si to vysvětlit? Dokáží více experimentovat a jsou odvážnější při přípravě jídel? "Podle mne tohle někde zakořeněné ´moudro´ vůbec neplatí. Ženy prostě mají méně času.

Přilítnou z práce, mají na starosti děti a ještě do toho musí ukuchtit pro taťku. Hlavně, aby to bylo brzy. A v tom kalupu nemají čas vyvářet speciality a vymýšlet. To není o tom, že by neměly v kuchyni fantazii, ale jednoduše nemají čas," vysvětlil Zdeněk Pohlreich.






ČTĚTE TAKÉ:
Liz Taylor měla dceru s tesařem, dala ji rodině v Irsku




ČTĚTE TAKÉ:
Slovenští fanoušci zuří: Habera a Team z nás dělají hlupáky!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…