Pornografie může být i lékem, tvrdí Uzel

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Přestože slovo pornografie má mezi lidmi stále příchuť něčeho skandálního a zakázaného, sexuolog Radim Uzel (71) tvrdí, že její sledování už v dnešní době rozhodně překvapivé není.



A ví dobře, o čem mluví. Nejen, že napsal knihu Pornografie aneb Provokující nahota, ale když v roce 2007 vydal Vladimír Poštulka svou knihu Pornografie v datech, nesměl u toho Uzel chybět.

"Zajímám se i o pornografii. Knihu pana Poštulky jsem velmi uvítal. A to hlavně proto, že v současnosti už se hranice v téhle oblasti dost posunuje. O spoustě věcí si dnes klidně řeknete, že je to čajíček. Přitom před padesáti lety by znamenaly skandál," svěřil se Korzu.

Přitom prý z hlediska přirozenosti je lidská sexualita pořád stejná.
"Od starověku je až trapně stejná. Žádná revoluce se nekonala, maximálně tak v obrazech," tvrdí lékař.

Co se týče samotné pornografie, pokud nejde o násilnou či dětskou formu, její sledování nebere lékař jako něco skandálního. Naopak. Je to prý naprosto přirozené a partnerky by ji měly tolerovat a na pornoherečky nežárlit.

"Je to podle mě vhodné zpestření sexuálního života a někdy může být použita i jako lék," míní Uzel.






POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!





ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…