Potěšení z jídla

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Nenechme si vzít potěšení z jídla, při jehož vůni se nám sbíhají sliny.

Potěšení z jídla, při jehož vůni se nám
sbíhají sliny


Milé Dámy,

alespoň jedna z Vás, doufám, na tom je stejně, jako já. Ráno vstaneme,
sotva si stihneme usrknout z šálku ještě vroucí kávy, pak již spěcháme
na tramvaj nebo na autobus. Dopoledne v práci se nezastavíme a k obědu si
naproti v obchodě koupíme 15 dkg salátu a rohlík. Odpoledne je stejně jako
dopoledne celé hektické. Po práci rychle domů uklidit, uvařit, napsat s dětmi
úkoly atd. Ale vy to určitě všechny velmi dobře znáte. Ještě abych
nezapomněla, celý den proložíme několika šálky kávy, kterou pro změnu
zase usrkáváme studenou. A večer, to už na jídlo buď nemáme pomyšlení,
nebo se najíme tak moc, že nás v noci bolí žaludek. 

Pojďme si tedy slíbit, že zkusíme něco pro sebe samotné, ano buďme trochu
sobecké, proč ne. Alespoň jednou za čas si to
snad můžeme dovolit, ne!?! Zkusme si nedát vzít chuň k jídlu. Pokusím se
Vám dát pár rad a byla bych velmi ráda, kdyby jste se mi ozvayi a podělily
se se mnou o Vaše zážitky a výsledky. Již předem se velmi těším. Hlavu
vzhůru, více lidem dohromady to přeci jde lépe než jen jednomu samotnému!!!

Všichni dobře známe stejný pocit: cesta kolem pekárny nebo stánku s pečenými
klobásami bývá tím pravým utrpením. Kolik z nás už takto porušilo nějakou
dietu!


Nenechme si vzít potěšení z jídla, při jehož vůni se nám sbíhají
sliny.



  • tu a tam snězme kedluben nebo pár jader vlašských ořechů. Neutrální
    chuň obou pokrmů nám poskytne větší prostor k vychutnávání ostatních
    jídel.

  • hezky prostřený stůl je pastvou pro oči. Nejezme proto ani v největším
    spěchu z papíru natož při práci!

  • nepodporujme sami v sobě odpor k některým jídlům, zejména na dovolených
    v exotických zemích. Tamní obyvatelé by si možná vůbec nepochutnali
    na svíčkové s knedlíkem.

  • jezme pomalu a dobře kousejme.Jjazyk tak získá prostor pro odlišení
    čtyř chutí: sladké, kyselé, hořké a slané

  • dobře rozkousané jídlo lépe postupuje trávicí soustavou a my se
    vyhneme některým zdravotním problémům.

  • nesolme žádný pokrm dřív, než ho ochutnáme.

  • chuňové smysly mají vrozenou zálibu ve sladkém. Zvyšujeme-li ale neúměrně
    dávku cukru v nápojích, dojdeme k jakési smyslové otupělosti. Pak je
    vhodné vyvarovat se pár dnů všeho sladkého, aby se otupené smysly vrátily
    k normálu.




Tak co, že bychom to mohly dohromady vydržet, že! Přeji Vám tedy mnoho
zdaru a hodně sil! Ozvěte se!

S úctou a pozdravy Zuzka.


Další články z rubriky

Jak udělat dokonalý smažák? Známe 4 triky!

Jak udělat dokonalý smažák? Známe 4 triky!

Dnes | Na klasický smažený sýr dostane čas od času chuť každý z nás. Ne vždy se ale povede, aby sýr ze…

Populární superpotraviny: Zázvor prodlouží menstruaci a borůvky zvýší cukr

Populární superpotraviny: Zázvor prodlouží menstruaci a borůvky zvýší cukr

22. 5. | Superpotravinami se to v poslední době všude jen hemží a výživoví poradci si je nemohou vynachválit…

7 rychlých receptů: Jak na chutné pomazánky

7 rychlých receptů: Jak na chutné pomazánky

22. 5. | Chystáte oslavu nebo posezení s přáteli a lámete si hlavu nad občerstvením? Vyzkoušejte jednohubky…

Ochutnejte jarní polévky: Chřestová, špenátová nebo okurková

Ochutnejte jarní polévky: Chřestová, špenátová nebo okurková

19. 5. | Lehké jarní polévky, které vám rychle půjdou od ruky. Vyzkoušejte třeba sezonní chřestovou nebo…