Pozor, mnoho tekutin při nachlazení škodí!

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Podle dosavadních teorií by měl člověk při nachlazení vypít co nejvíce tekutin. Australští vědci ale zjistili, že jejich nadměrné množství nemoc spíše zhoršuje.



Tým odborníků z univerzity v australském Queenslandu analyzoval dosavadní studie a došel k závěru, že mezi velkým, nebo naopak nízkým množstvím nápojů není při snižování horečky či uvolňování hlenů žádný podstatný rozdíl.

"Naopak, při nadměrném pití může infekce postoupit hlouběji do dýchacích cest. Navíc dochází ke zvýšené tvorbě antidiuretického hormonu, který dokonce redukuje vylučování moči," upozorňuje vedoucí výzkumu Chris del Mar.

Lékaři zároveň varují před tím, že nadměrné pití vede ke snižování nezbytných minerálů v krvi, což může vést až k poruchám nálady či letargii.





ČTĚTE TAKÉ:
Jurinová zhubla a vrátila se v sedmapadesáti na obrazovku






ČTĚTE TAKÉ:
Tekutá dieta

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…