Pracovní stůl je 400krát infikovanější než záchodové prkénko!

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Stále více pracujících chce ušetřit čas tím, že si jídlo dopřává přímo u pracovního stolu. Tím ale zvyšuje výrazně počet choroboplodných zárodků, které se na pracovní desce a klávesnici usazují.




Podle nové mikrobiologické studie z USA jsou pracovní stoly doma i v kanceláři včetně klávesnic u počítače 400krát bohatší na choroboplodné bakterie než záchodová prkénka. U nich by se přitom najedl málokdo.

„Pro mnoho lidí je řešení různých úkolů při obědové pauze běžnou součástí každého dne. Ačkoli kratší obědová pauza může být skvělá, může také prodlužovat nemocenskou zaměstnanců, protože pracovní stůl je plný bakterií způsobujících potravou přenášené choroby,“ tvrdí mikrobiolog Toby Smithson, který se na výzkumu podílel.

Před a po každém jídle by si měl člověk umýt ruce mýdlem a teplou vodou. Při konzumaci by se neměl dotýkat ničeho jiného než právě potravin. Také pracovní deska a klávesnice by se měly pravidelně jednou denně omývat dezinfekčními prostředky.

„Čistá pracovní deska a čisté ruce jsou jedinou obranou před potravou přenášenými chorobami,“ zdůrazňuje Smithson.





POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!









KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!








ČTĚTE TAKÉ: 25 dietních tipů, které mi změnily život!

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Včera | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…