Praktické nápady, které při hubnutí oceníte

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Když jste se rozhodla pro hubnutí, musíte mít silnou vůli i motivaci. Přesto se mohou na vaší cestě za vysněnou postavou objevit nejrůznější překážky. Možná vám následující rady pomohou a inspirují vás.

U jídla mějte ticho. Pokud jíte a pouštíte si k tomu rádio nebo televizi, sníte daleko větší množství, protože zůstáváte déle u stolu.

Dobře spěte. Nedostatek spánku má totiž vliv na tělesnou hmotnost. Ti kteří spí méně než pět hodin mají větší tendenci přibývat na váze, než ti, kteří spí sedm a více hodin.

Zpestřete si pití vody. Pokud máte problém vypít za celý den alespoň dva litry čisté vody. kupte si do práce nebo domů karafu a skleničku, lunetky nebo lístky máty. Můžete si tak připravit různé varianty a chutě nápoje.
Před jídlem se dvacet minut projděte. Budete pak mít hlad menší. Pokud nemáte možnost projít se, zvolte jinou alternativu. Například dechové cvičení, protahovací cviky nebo posilování. Nikdy byste ale neměla zapomínat na protahování.

Zahrajte si na děti. nedávejte si velkou porci a servírujte si jídlo na dezertních talířcích. Je to celkem zábavné a hlavně účinné!
Po večeři si jděte vyčistit zuby. Budete tak mít menší chuť před spaním mlsat.
Zařaďte do svého jídelníčku česnek, mrkev, grep a okurku. Pomohou vám z těla vyloučit přebytečnou vodu.

Vymalujte si kuchyň namodro nebo nazeleno. Tyto barvy zmírňují chutě. Na rozdíl od červené, oranžové a žluté.

1.Jaké barvy brzdí apetit?
2.Jak dlouho byste měla spát, abyste zmírnila tendenci přibývání na váze?
3.Jakou aktivitu byste měla provozovat každý den?

Výsledky kvizu a rady jak navždy zhubnout naleznete na http://www.doformy.cz/kviz117



Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Dnes | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…