Přejídáte se v restauracích?

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Američané udělali výzkum, kterého se zúčastnily ženy, které mají sklon k obezitě, a tak se stravují dietě. Šlo o to, jestli ženy více snědí ve městě a v restauracích než doma, když si jídlo samy připravují.

Výsledek byl takový, že ženy, které dávají přednost stravě jiné než té, kterou si samy ukuchtí, zkonzumují denně o 200 až 300 kalorií více. A ta právě když jsou na dietě a příjem kalorií by si měly hlídat.

Navíc ženy, které mají k přejídání sklon a jsou tudíž obézní, se mimo domov rády rozmazlují a dopřejí si větší množství či více chodů jídla. Pokud jste obézní a držíte dietu, měla byste se restauracím vyhýbat. Když vás totiž popadne záchvat žravosti třikrát do týdne, věřte tomu, že dvakrát z toho to bude v restauraci. Restaurace jsou totiž pro lidi se sklonem k přejídání velmi rizikové prostředí. Přispívají k menší kontrole.

Restaurace nabízejí široké množství chutných jídel, což u většiny lidí vede ke ztrátě kontroly. Navíc při přípravě jídel v restauracích nemůžete asistovat a koukat, jak jídlo připravují, co do něho dávají, většinou neovlivníte ani množství jídla. Proto by do restaurací měly mít ženy, které drží dietu a snaží se zbavit nadbytečných kilogramů, vstup zakázaný. Když už jste se jednou rozhodla držet dietu, snažte se stravovat doma a ohlídat si opravdu všechno, co svému tělu dáváte. Uvidíte, že výsledek vám bude sladkou odměnou. Ale ně abyste chodila slavit do restaurace.

1.O kolik kalorií více sní žena na dietě, když se stravuje v restauracích?
2.Proč máme v restauracích sklon se přejídat?
3.Kde se stravovat při držení diety?

Výsledky kvizu a mnoho důležitých rad, jak zhubnout najdete na http://www.doformy.cz/kviz137

Další články z rubriky

10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější

10 drobností, díky kterým budete zdravější a šťastnější

Dnes | Ať už je vaším cílem zdravější tělo nebo hezčí domov, udělejte si jeden víkend, abyste vylepšila…

Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré

Tři podoby drštěk: v polévce, obalované i pekelně ostré

Včera | Kdysi lidé věřili, že dršťky jim dodají odolnost a sílu, a neřešili, jak z nich udělat lahůdku. My…

Česneková tinktura podle starého Tibetu: Sníží tlak i cholesterol

Česneková tinktura podle starého Tibetu: Sníží tlak i cholesterol

Včera | To, že je česnek nejsilnější přírodní antibiotikum, je všeobecně známé. Navíc ale obsahuje…

Nádor v děloze: Jak ho poznáte a proč ho začít řešit

Nádor v děloze: Jak ho poznáte a proč ho začít řešit

23. 2. | Nejčastěji se myomy objevují po 40. roce, a proto je mnohdy ženy bohužel neřeší. Domnívají se, že…