Přílišná pracovitost vede k obezitě

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Máte problémy usnout? Stoupá vaše váha, a než byste vyšli pěšky do schodů, raději čekáte několik minut, než se vám podaří přivolat výtah? Pak je možné, že trpíte tím, co vědci nazývají „sociální jet lag“.



Podle odborníků z mnichovské univerzity spěch a nároky práce v poslední době způsobují, že mnoho lidí trpí sociálním jet lagem, což může přispívat právě k problémům se spánkem, a dokonce vést k obezitě. Sociální jet lag je způsoben nesouladem vnitřních biologických hodin a reálného časového rozvrhu našeho běžného dne. Ke zjištění rozsahu tohoto problému sbírali vědci data o spánku tisíců lidí po dobu deseti let. Z výsledků vyplynulo, že lidé se sociálním jet lagem trpí často také nadváhou. Jinými slovy, žít v rozporu s biologickými hodinami může být dalším faktorem epidemie obezity, které čelíme.

Zdroj: Daily Mail





Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…