Přírodou ke kráse

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Pokud chcete vypadat co nejlépe, musíte být v dobré zdravotní kondici. Tu nenahradí žádný krášlící prostředek na pokožku ani na vlasy.

Přírodou ke kráse


Pokud chcete vypadat co nejlépe, musíte být v dobré zdravotní kondici.
Tu nenahradí žádný krášlící prostředek na pokožku ani na vlasy. Každá
žena však může svému vzhledu  prospět vyváženou stravou, pravidelným
tělesným pohybem, vydatným nočním spánkem, zaměstnáním, které ji
uspokojuje, dobrými mezilidskými vztahy a kosmetickými a toaletními přípravky
vyrobenými z přírodních materiálů.


Barvy na vlasy získané z rostlin a květů jsou velice kvalitní a
pestré



  • Hena rozmíchaná na pastu s horkou vodou - vychází v různých
    barvách, nejčastěji je zrzavá

  • Hena rozmíchaná na pastu s horkým nálevem z heřmánku, s červeným
    vínem nebo citrónovou šňávou
    - zvýrazňuje rusý odstín

  • Hena rozmíchaná na pastu s horkou černou kávou - tmavší barva

  • silný nálev z heřmánku - zesvětluje blond vlasy

  • heřmánek rozmíchaný na pastu s kaolinovým práškem - zjasňuje
    barvu středně hnědých vlasů

  • nálev z květů měsíčku nebo z kořene a z květů šafránu -
    dodává bílým vlasům ryšavožlutý nádech

  • nálev z prášku kůry vlašského ořechu nebo skořápek - lehce
    ztmavuje ( hodí se na šedivé vlasy)

  • nálev z kořene rebarbory - lehce zesvětluje jakékoli vlasy

  • nálev ze šalvěje - dodává šedým vlasům hnědý nádech

  • nálev ze šalvěje smíchaný s čajem - tmavší hnědá barva


k docílení stejných efektů se s těmito nálevy musí zacházet jako s
normálními přelivy, barvicí pasty stačí nechat působit 15-30 minut a
barvení odrostlých vlasů opakovat každé 4 - 6 týdnů


Další články z rubriky

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Padáte únavou? 8 nejčastějších příčin, proč jste bez energie

Včera | 1 | Určitě znáte naprosto chorobnou únavu, kdy jedete jako robot, jste naprosto bez energie a vždy se…

Podzimní polévky v hlavní roli: Vývar, čočková i dýňová

Podzimní polévky v hlavní roli: Vývar, čočková i dýňová

13. 10. | V létě člověk volí spíše studené pokrmy přiměřené počasí, na podzim naopak přijde vhod trocha…

Nepříjemné podzimní nachlazení: Víme, jak mu předejít!

Nepříjemné podzimní nachlazení: Víme, jak mu předejít!

12. 10. | Období podzimních plískanic a nepříjemných nachlazení je tu. Už si ani nepamatujete podzim, kdy by…

Recepty z hub: Smaženice, karbanátky, houbové škvarky i guláš

Recepty z hub: Smaženice, karbanátky, houbové škvarky i guláš

11. 10. | Ta krása, když na člověka vykoukne z mechu hříbek. A ta nádhera, když se pak do něj zakousne.…