Proč lidé onemocní rakovinou? Známe 5 skutečných důvodů!

| Autor: Rebeka Stoklasová | Rubrika: Zdraví

Rakovina je velkým strašákem dnešní doby. Z velké části jde o dědičné onemocnění, můžete si ji ale také částečně způsobit sama. Jací jsou častí viníci vzniku rakoviny?

Proč lidé onemocní rakovinou? Známe 5 skutečných důvodů!

Nezdravá výživa: může za 35 % nádorů

Všichni už víme, že „jsme to, co jíme“, málokdo z nás si ale uvědomuje, že to, kdo jsme, může záviset i na tom, jaké živiny nám schází. Britští vědci se proto rozhodli vliv potravy na tvorbu rakoviny zkoumat ve čtyřech různých studiích. Zkoumali proto příjem ovoce a zeleniny, masa, vlákniny a dietní soli. Bylo zjištěno, že více než devět procent případů vzniku rakoviny na britských ostrovech z roku 2010 bylo spojeno nízkým příjmem ovoce a zeleniny. Další tři procenta byla závislá na příjmu masa a bílkovin. Na druhou stranu výsledky pro příjem vlákniny a soli byly poměrně nízké.

Kterých šest potravin vám pomůže v boji s rakovinou? Podívejte se na video:

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…

Je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

Je vám pořád zima? Takhle se skutečně zahřejete!

28. 12. 2017 | Čtyřicet pět procent Čechů trápí zimomřivost. Mají pořád studené ruce, nohy, od září do května…