Propijte se ke štíhlosti a využijte nejefektivnější spalovače tuků

Propijte se ke štíhlosti a využijte nejefektivnější spalovače tuků

Pokud chcete efektivně spalovat nadbytečné kalorie, trefou do černého jsou například guarana, L-carnitine a zázvor. Podobně ale působí i kofein nebo výtažky ze zeleného čaje. Jejich účinky na lidský metabolismus jsou notoricky známé, a pokud se navíc dobře nakombinují, jsou v boji s kaloriemi ještě silnější.

Zelený čaj – podporuje činnost metabolismu

O výtažcích ze zeleného čaje se popsaly stohy papíru. Ódy se pějí především na jeho antioxidační účinky a významnou roli pro metabolismus. Extrakt ze zeleného čaje podporuje jeho činnost, zvyšuje denní energetický výdej a nastartuje tak spalování tuků.

L – carnitine - přeměnuje tuky na energii

Podobně významným hráčem v procesu spalování kalorií je aminokyselina L-carnitine. Efektivní pomocník hraje při redukci váhy klíčovou roli – mění na energii nejen kalorie z tuků obsažených v přijaté stravě, ale také z tukové zásobárny těla.

Guarana - potlačuje chuť k jídlu

V boji proti kaloriím je nepostradatelný i extrakt z guarany. Výtažek z exotické rostliny původem ze severní Brazílie zvyšuje činnost metabolismu a navíc také potlačuje chuť k jídlu.

Zázvor – podporuje trávení

Dužnaté oddenky další tropické rostliny původem z jihovýchodní Asie, zázvoru, jsou známy antiseptickými účinky a schopností prohřát organismus díky stimulaci srdečně-cévního systému. Extrakty ze zázvoru podporují trávení zvýšením tvorby trávicích šťáv.

Kofein - stimuluje nervový systém

Neméně důležitým přírodním spalovačem energie je i nejrozšířenější stimulant na světě – kofein. Působením na nervový systém vyvolává termogenní proces, čímž dochází ke stimulování svalové hmoty a odbourávání tuků i v klidovém režimu.

Vyzkoušejte některý z výše uvedených a osvědčených spalovačů tuků třeba jednorázovou dávkou před cvičením či vyjížďkou na kole a zefektivněte tak svou snahu o shození přebytečných kil.

Veškeré uvedené spalovače je možné zakoupit zvlášť v různých podobách, ať už jde o tabletky, prášek do pití, nápoj nebo koncentrovanou ampulku či extrakt. Kofein doplníte např. přípravkem Kofein K. L-Carnitin můžete vyzkoušet v tekuté koncentrované podobě v přípravku L-Carnitin Fitness, či v kapslích Fat Zero L-Carnitin.

Zelený čaj a zázvor se nabízejí v jejich přírodní formě, zkuste si uvařit nejlépe sypaný zelený čaj hodinu před sportovní aktivitou a nakrájejte si do něj pár plátků čerstvého zázvoru.

Guaranu otestujte ve formě tekutého extraktu Gurana extrakt či ve formě kapslí například Guarana Active. Při kombinování byste ovšem měli být obezřetní a přísně dbát na doporučené denní množství a hlídat koncentraci jednotlivých spalovačů tak, aby nedošlo k nežádoucímu předávkování.

Dalším řešením pro vás pak může být například termogenní nealkoholický nápoj Aspire. Ten v sobě kombinuje pět nejúčinnějších spalovačů ve správném poměru a přidává i doporučenou dávku potřebných vitaminů. Nápoj vás navíc během dne příjemně osvěží svou brusinkovou příchutí.

Možností, jak podpořit snahu o hubnutí, je celá řada, je jen na vás co si vyberte, ale vždy nezapomínejte na vyváženou stravu, zdravý životní styl a pravidelný pohyb. Jen tak úspěšně dosáhnete svého cíle.


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

Hledáte vhodná sportoviště, holdujete pohybu? Navštivte také kdesportovat.cz a ocviceni.cz.

Doporučujeme

Články odjinud