První umělé maso zklamalo. Je bez chuti!

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

V Londýně na počátku týdne usmažili hamburger z laboratorně vypěstovaného masa. Jednalo se vlastně o první umělou hovězí svalovinu určenou ke konzumaci. Ačkoli autor projektu si slibuje, že by mohla metoda laboratorní produkce nahradit chov dobytka, po pondělku je jasné, že klasické maso to umělé jen tak lehce nevytlačí. Jeho výroba je nejenže nechutně drahá, ale sám výsledek je nechutný. Tedy bez chuti.

První umělé maso zklamalo. Je bez chuti!

„Podle dvou testujících to sice mělo strukturu masa, ale naprosto tomu chyběla typická chuť, protože ve svalovině zcela chyběl tuk,“ uvedla po degustaci televize Fox News.

Laboratorní maso vypěstoval profesor Mark Post z Maastrichtské univerzity. Ten věří, že jeho metoda povede k velké produkci hovězího masa a vyřeší dodávku této komodity bez potřeby pěstovat velká – neekologická – stáda.

„Chutí se to blížilo burgeru, ale chyběla mi tam sůl a pepř,“ uvedla odbornice na výživu Hanni Rützlerová z Rakouska.

„První dojem byl stejný jako u konvenčního hamburgeru, pak ale chyběla chuť a především tuk,“ uvedl novinář z Chicaga Josh Schonwald.

Profesor Stig Omholt z norské Univerzity věd o životě tvrdí, že je chuť nejmenším problémem. Podle něj lze snadno zařídit to, aby se část kmenových buněk proměnila v tukové buňky, a chuť se pak okamžitě dostaví.

Foto: Profimedia.cz

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

10 triků, jak použít citron: Na stařecké skvrny, kuří oka i průjem

18. 9. | Citron máme spojený s horkým čajem nebo naopak letní osvěžující citronádou. Toto ovoce nabušené…