První umělé maso zklamalo. Je bez chuti!

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

V Londýně na počátku týdne usmažili hamburger z laboratorně vypěstovaného masa. Jednalo se vlastně o první umělou hovězí svalovinu určenou ke konzumaci. Ačkoli autor projektu si slibuje, že by mohla metoda laboratorní produkce nahradit chov dobytka, po pondělku je jasné, že klasické maso to umělé jen tak lehce nevytlačí. Jeho výroba je nejenže nechutně drahá, ale sám výsledek je nechutný. Tedy bez chuti.

První umělé maso zklamalo. Je bez chuti!

„Podle dvou testujících to sice mělo strukturu masa, ale naprosto tomu chyběla typická chuť, protože ve svalovině zcela chyběl tuk,“ uvedla po degustaci televize Fox News.

Laboratorní maso vypěstoval profesor Mark Post z Maastrichtské univerzity. Ten věří, že jeho metoda povede k velké produkci hovězího masa a vyřeší dodávku této komodity bez potřeby pěstovat velká – neekologická – stáda.

„Chutí se to blížilo burgeru, ale chyběla mi tam sůl a pepř,“ uvedla odbornice na výživu Hanni Rützlerová z Rakouska.

„První dojem byl stejný jako u konvenčního hamburgeru, pak ale chyběla chuť a především tuk,“ uvedl novinář z Chicaga Josh Schonwald.

Profesor Stig Omholt z norské Univerzity věd o životě tvrdí, že je chuť nejmenším problémem. Podle něj lze snadno zařídit to, aby se část kmenových buněk proměnila v tukové buňky, a chuť se pak okamžitě dostaví.

Foto: Profimedia.cz

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Včera | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…

Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

20. 4. | Kokosová voda a acai berry? Zapomeňte, to už není in. Zdravé stravování nás zajímá pořád víc, ale i…

Jídlo jako lék na kocovinu: Tyhle recepty spolehlivě pomůžou

Jídlo jako lék na kocovinu: Tyhle recepty spolehlivě pomůžou

19. 4. | Není nic lepšího, než vyléčit kocovinu jídlem. Řeč je o poctivé domácí česnečce, pečené cibuli i…