Půltunový muž snad konečně zhubne

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

„Nechci umřít, chci žít!“ Tento zoufalý apel, jejž vyslal prostřednictvím televizní obrazovky čtyřicetiletý Manuel Uribe z Mexiko City, nebyl určen veřejnosti. Muž, jehož hmotnost už přesáhla 500 kilogramů, se totiž obrátil na lékaře a vědce, aby mu pomohli v boji s chorobnou závislostí na tuku.

K televiznímu vystoupení Uribe svolil z naprosté beznaděje. Do dvaadvaceti let žil v USA a váhově se nijak nelišil od vrstevníků. Po přesídlení do Mexika ale začal nezadržitelně přibírat, až se dostal do současného stavu. Jeho obludná nadváha už mu mnoho let nedovoluje, aby opustil dům v San Nicolas de la Garza, nedokáže se sám ani pohybovat. Bez matčiny péče, která se stará o všechny jeho potřeby, se Manuel neobejde ani minutu.

Nepomohla mu ani jediná dieta z řady těch, jež podstoupil, ani prohlídky u nepřeberné řady specialistů nezjistily prapříčinu jeho choroby.

Jak uvádí internetové vydání listu Terra Espaňa, Manuelova televizní prosba nezůstala oslyšena. Ihned po vysílání se mu ozvali pracovníci zdravotního úřadu mexického státu Nuevo León, kteří mu přislíbili pomoc při léčbě jeho nemoci. Při brzké osobní návštěvě dojedná zástupce této instituce Gilberto Montiel Amoroso s pacientem sérii nutných vyšetření, na jejichž základě vznikne individuální plán účinné léčby. (Plus)

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…