Rajčata zalévaná slanou vodou jsou zdravější

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Italská kuchyně bez rajských jablíček, tomatového protlaku či kečupu je zcela nemyslitelná. Zřejmě proto se také zdejší vědci neúnavně věnují nejen vylepšování jejich chuti, ale hlavně se snaží vypěstovat ještě zdravější plody.

Takříkajíc průlom se v této oblasti podařil expertům z univerzity v Pise. Díky experimentu, při němž zavlažovali sazenice rajčat roztokem, jenž kromě obyčejné vody obsahoval deset procent mořské.

Jak informovali v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry, tomaty měly vyšší procento biologicky účinných antioxydantů, jež odstraňují škodlivé substance z lidského organismu. Nyní se vědecký tým chce zaměřit na možnost využití ryze mořské vody k jejich dalšímu šlechtění.

Další články z rubriky

Festival Restart s Dietou je v plném proudu, přijďte se podívat i v neděli!

Festival Restart s Dietou je v plném proudu, přijďte se podívat i v neděli!

24. 2. | Fetival zdravého životního stylu osloví každého, kdo chce žít zdravě.

Nejčastější chyby v péči o vlasy: Děláte je také?

Nejčastější chyby v péči o vlasy: Děláte je také?

24. 2. | Naše babičky si myly vlasy párkrát do roka, dnes tak řada z nás činí téměř denně, přitom se bojíme,…

Nejlepší bábovka: Zkuste olejovou, hrníčkovou, třenou i tvarohovou

Nejlepší bábovka: Zkuste olejovou, hrníčkovou, třenou i tvarohovou

23. 2. | Tradiční bábovka neodmyslitelně patří k svátečnímu stolu. Milují ji děti, pochutnají si na ní i…

Jak na deprese: 10 potravin, které zlepší náladu a netloustne se z nich

Jak na deprese: 10 potravin, které zlepší náladu a netloustne se z nich

22. 2. | Jste to, co jíte – to platí opravdu beze zbytku. Jídlo ovlivňuje naši chemickou rovnováhu, a tím…