Rajčata zalévaná slanou vodou jsou zdravější

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Italská kuchyně bez rajských jablíček, tomatového protlaku či kečupu je zcela nemyslitelná. Zřejmě proto se také zdejší vědci neúnavně věnují nejen vylepšování jejich chuti, ale hlavně se snaží vypěstovat ještě zdravější plody.

Takříkajíc průlom se v této oblasti podařil expertům z univerzity v Pise. Díky experimentu, při němž zavlažovali sazenice rajčat roztokem, jenž kromě obyčejné vody obsahoval deset procent mořské.

Jak informovali v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry, tomaty měly vyšší procento biologicky účinných antioxydantů, jež odstraňují škodlivé substance z lidského organismu. Nyní se vědecký tým chce zaměřit na možnost využití ryze mořské vody k jejich dalšímu šlechtění.

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

23. 6. | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…