Rajčata zalévaná slanou vodou jsou zdravější

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Italská kuchyně bez rajských jablíček, tomatového protlaku či kečupu je zcela nemyslitelná. Zřejmě proto se také zdejší vědci neúnavně věnují nejen vylepšování jejich chuti, ale hlavně se snaží vypěstovat ještě zdravější plody.

Takříkajíc průlom se v této oblasti podařil expertům z univerzity v Pise. Díky experimentu, při němž zavlažovali sazenice rajčat roztokem, jenž kromě obyčejné vody obsahoval deset procent mořské.

Jak informovali v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry, tomaty měly vyšší procento biologicky účinných antioxydantů, jež odstraňují škodlivé substance z lidského organismu. Nyní se vědecký tým chce zaměřit na možnost využití ryze mořské vody k jejich dalšímu šlechtění.

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Včera | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Včera | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…