Rajčata zalévaná slanou vodou jsou zdravější

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Italská kuchyně bez rajských jablíček, tomatového protlaku či kečupu je zcela nemyslitelná. Zřejmě proto se také zdejší vědci neúnavně věnují nejen vylepšování jejich chuti, ale hlavně se snaží vypěstovat ještě zdravější plody.

Takříkajíc průlom se v této oblasti podařil expertům z univerzity v Pise. Díky experimentu, při němž zavlažovali sazenice rajčat roztokem, jenž kromě obyčejné vody obsahoval deset procent mořské.

Jak informovali v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry, tomaty měly vyšší procento biologicky účinných antioxydantů, jež odstraňují škodlivé substance z lidského organismu. Nyní se vědecký tým chce zaměřit na možnost využití ryze mořské vody k jejich dalšímu šlechtění.

Další články z rubriky

Vařte za hubičku: Levná a chutná jídla z brambor

Vařte za hubičku: Levná a chutná jídla z brambor

Dnes | Brambory jsou snadno k dostání a když víte, jak je připravit, nebudou vás nudit. Existuje totiž…

Když ovečky nezabírají: Rady, jak co nejrychleji usnout

Když ovečky nezabírají: Rady, jak co nejrychleji usnout

Včera | 2 | Už jste se po dvacáté v posteli převalila ze strany na stranu a spánek se stále někde toulá?…

Jak udělat dokonalý smažák? Známe 4 triky!

Jak udělat dokonalý smažák? Známe 4 triky!

24. 5. | 1 | Na klasický smažený sýr dostane čas od času chuť každý z nás. Ne vždy se ale povede, aby sýr ze…

Populární superpotraviny: Zázvor prodlouží menstruaci a borůvky zvýší cukr

Populární superpotraviny: Zázvor prodlouží menstruaci a borůvky zvýší cukr

22. 5. | Superpotravinami se to v poslední době všude jen hemží a výživoví poradci si je nemohou vynachválit…