Rakovině prostaty brání zelený čaj

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Pravidelní konzumenti zeleného čaje se mohou radovat. Tým čínských a australských vědců doložil, že jejich záliba je nadmíru užitečná a hlavně prospěšná zdraví. Snižuje totiž například riziko onemocnění rakovinou prostaty o dvě třetiny.

Jejich závěry, které byly opublikovány v časopise West Australian, neklamně prokázaly, že tato rostlina má skutečně blahodárné účinky. Badatelé podrobili podrobnému zkoumání 130 touto chorobou postižených pacientů, které porovnali s téměř třemi stovkami zdravých jedinců.

"Studie ukázala," říká profesor Colin Binns z univerzity v Perthu, "že pozitivní účinek zeleného čaje se zvyšuje s jeho zvýšenou konzumací a stupňuje se s dobou, po níž trvá. Dokonce i jeho nepravidelné požívání má prospěšný vliv na celkový stav organizmu.“

Podle čínských výzkumníků nejde v tomto případě o nic nového a objevného, jen se potvrdilo, co bylo dobře známo už v minulosti. Zelený čaj se totiž odnepaměti používal k podpoře trávení, osvědčoval se jako prostředek pro očištění jater od jedovatých zplodin a sloužil k uchování a kýženému znovunabytí potřebné životní energie. (Plus)

Další články z rubriky

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…

Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

Trendy v jídle pro rok 2017: Uhlí, hmyz a havajské mísy

20. 4. | Kokosová voda a acai berry? Zapomeňte, to už není in. Zdravé stravování nás zajímá pořád víc, ale i…

Jídlo jako lék na kocovinu: Tyhle recepty spolehlivě pomůžou

Jídlo jako lék na kocovinu: Tyhle recepty spolehlivě pomůžou

19. 4. | Není nic lepšího, než vyléčit kocovinu jídlem. Řeč je o poctivé domácí česnečce, pečené cibuli i…