Rakovinu zahání česnek

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Česnek je nejen ozdobou jídelníčku mnoha národů, ale také výjimečně zdravou potravinou. K bohatému seznamu jeho předností nyní vědci připojili ještě jednu: dokáže ničit rakovinné buňky.

Vědci z izraelského Weizmannova institutu v čele s Davidem Mirelmanem objevili, že látka allicin, již obsahuje česnek, má na svědomí nejen jeho nepříjemný zápach, ale také dokáže zabíjet rakovinné buňky.

Připravili z ní speciální antitělíska, jež vpravili do myších lymfatických uzlin napadených zhoubnými nádory. Stačily pouhé tři dny a nemocné buňky z 85 až 96 procent podlehly jejich působení, zatímco zdravé buňky zůstaly zcela nenarušené. Nyní izraelští vědci hledají způsob, jak tuto alternativní a šetrnější metodu aplikovat na lidský organismus. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 2
Už, aby ten způsob našli!!! Gabrysa 13. 6. 2005 | 15:09
hmm pokud by to byla pravda tak je to OK denda04 9. 6. 2005 | 09:31

Další články z rubriky

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Dnes | O víkendu máme konečně čas sejít se u stolu. Chceme si pochnutnat na něčem lahodném, ale nechceme…

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

18. 2. | Kuřecí maso je dietní, rychle připravené i relativně levné, proto se těší stálé oblibě. Ale časem…

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

16. 2. | Minidezerty do skla dokáží zachránit nejednu nečekanou návštěvu. Vyzkoušejte našich pět osvědčených…

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

16. 2. | Pokud sledujete kuchařské a gurmánské blogy, určitě vám neunikla stránka Tastejourney.cz. Její…