REIKI - cesta ke zdraví a spokojenosti

| Autor: Iva Hédlová | Rubrika: Zdraví

Umíte vůbec využít toho, co nám příroda poskytuje? O dispozicích našeho těla rozhodla matka Příroda, za své zdraví si však z větší části můžeme sami, ač to mnozí neradi slyší.

Svěřili jsme se do rukou lékařů, po kterých vyžadujeme zázračné pilulky, hledáme zázračné léčitele, kouzelné formulky, a tím se zbavujeme vlastní odpovědnosti. A co víc, zapomněli jsme na to, že nás Příroda vybavila schopností sebeozdravování. Jen si vzpomeňte, jak vedeni instinktem přikládáte své ruce na místo, kde vás právě bolí. Tento způsob ozdravování a harmonizace je charakteristický pro metodu, která má kořeny v či-kungu. K nám přišla z Japonska pod názvem Reiki.

Reiki je možné se naučit a používat tuto přirozenou ozdravnou metodu. Budete moci využívat Reiki ke zvýšení potenciálu vlastní životní energie (prány), podpoříte svůj imunitní systém a schopnost svého těla léčit se. Reiki ulevuje od bolesti, přináší vyrovnanost, klid, tiší a harmonizuje emoce. Urychluje obnovu fyzických i duševních sil a pomáhá nám zvládat následky stresu. Reiki můžete působit na sebe, ke zlepšení svého zdraví, můžete pomáhat také svým blízkým.

Můžete ji používat samostatně a přitom ji lze kombinovat s jakýmikoli jinými léčebnými metodami. Reiki podporuje a často významně urychluje jakékoliv léčení, ať už je uskutečňováno metodami klasické medicíny či alternativními metodami léčení. Ke studiu Reiki nemusíte mít předem žádné zvláštní nadání nebo schopnosti. Jedinými předpoklady jsou otevřenost a upřímné přání učit se.

Autor: Iva Hédlová



Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…