Ryby bystří mozek

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Za větší konzumaci rybího masa, které je nejen lehce stravitelné, se přimlouvají američtí vědci.

Platí to zejména u lidí, kteří mají nejlepší léta už za sebou. Ze studie, na níž se podílely čtyři tisícovky seniorů a na jejíž výsledky upozornil časopis Münchener Medizinische Wochenschrift, totiž vyplývá, že pravidelné pojídání rybího masa pomáhá pomalejšímu odbourávání intelektuálních schopností.

U strávníků, kteří si dopřávají rybu jednou týdně, pokračuje úbytek duševních sil o deset procent pomaleji, pokud si na ni pochutnávají dvakrát za týden, pohybuje se kolem třinácti procent.

Vánoční kapr, kterého Češi konzumují právě jen jednou do roka a to ještě většinou kvůli dodržování tradic, tedy bohužel naši duševní kondici příliš nezlepší. (Plus)

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Dnes | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Dnes | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…