Ryby bystří mozek

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zdraví

Za větší konzumaci rybího masa, které je nejen lehce stravitelné, se přimlouvají američtí vědci.

Platí to zejména u lidí, kteří mají nejlepší léta už za sebou. Ze studie, na níž se podílely čtyři tisícovky seniorů a na jejíž výsledky upozornil časopis Münchener Medizinische Wochenschrift, totiž vyplývá, že pravidelné pojídání rybího masa pomáhá pomalejšímu odbourávání intelektuálních schopností.

U strávníků, kteří si dopřávají rybu jednou týdně, pokračuje úbytek duševních sil o deset procent pomaleji, pokud si na ni pochutnávají dvakrát za týden, pohybuje se kolem třinácti procent.

Vánoční kapr, kterého Češi konzumují právě jen jednou do roka a to ještě většinou kvůli dodržování tradic, tedy bohužel naši duševní kondici příliš nezlepší. (Plus)

Další články z rubriky

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

5 zajímavých receptů z okurek, ať už z hadovek nebo nakládaček

Dnes | Koncem srpna je sklizeň okurek ze zahrádky v plném proudu a i v obchodech se dostanou koupit chutné…

Potí se vám chodidla a páchnou? Zabraňte tomu!

Potí se vám chodidla a páchnou? Zabraňte tomu!

Včera | Obzvlášť v létě se řada lidí potýká s pocením a nepříjemnými pachy. Ty mohou zasáhnout i naše…

Soutěžte o probiotika Pearls a užijte si léto bez starostí!

Soutěžte o probiotika Pearls a užijte si léto bez starostí!

15. 8. | Na pět z vás čeká letní balíček plný zdravý. Nenechte se zaskočit problémy spojenými s cestováním.…

Typické příznaky: Jak poznáte roztroušenou sklerózu?

Typické příznaky: Jak poznáte roztroušenou sklerózu?

14. 8. | Roztroušenou sklerózu není zpočátku snadné odhalit, protože se téměř neprojevuje. Jejím příznakům…