S chutí do krásy!

| Autor: PR | Rubrika: Zdraví

Nestíháte snídani a o svačině si můžete jen nechat zdát? Bojíte se jojo efektu vaší váhy? Potom sáhněte neomylně po cereálních tyčinkách FITNESS.

Spojují v sobě výsledky nejmodernějších výzkumů na poli zdravé výživy a péče o krásu. Navíc, žádný stereotyp chutí! Na každý den jiná tyčinka – fíková, jahodová, meruňková a přírodní. Pořídíte si tak rychlou svačinu, tělu nabídnete zdravé celozrnné cereálie, speciálně vybrané druhy skutečného ovoce, 8 vitamínů, vlákninu a vápník. Cereální tyčinka FITNESS zajistí vašemu tělu denní potřebu látek pro doplnění energie a regeneraci sil. Začněte třeba s fíkovou…

Fíky jsou jedním z nejlepších zdrojů vlákniny a pomáhají při špatném krevním oběhu. Díky vysokému obsahu niacinu působí na nízký tlak a při kataru. Mají povzbuzující účinek na celkový metabolismus a mužnou sílu (především obsah hořčíku se podílí na tvorbě pohlavních hormonů). Díky obsahu bílkovin, minerálů, vitamínů a dalších účinných látek jsou jinou formou nenahraditelné.

Vitamíny. V jedné tyčince FITNESS je obsaženo 8 vitaminů: E 1,7 mg (17% doporučené denní dávky - ddd), B1 Thiamin 0,24 mg (17% ddd), B2 Riboflavín 0,27 mg (17% ddd), B6 0,34 mg (17% ddd), B12 0,17 μg (17% ddd), niacin 3,0 mg (17% ddd), kys. listová 34,0 μg (17% ddd), kys. pantotheová 1,02mg (17% ddd).

Obiloviny jsou rozhodujícím zdrojem energie a vlákniny pro lidský organismus. Kromě sacharidů obsahují také bílkoviny, vitamíny řady B a vitamín E. Vláknina a minerální látky se nacházejí především v obalové vrstvě obilného zrna.

Vláknina. Má nezaměnitelnou roli v naší zdravé stravě. Zjednodušeně řečeno se jedná o zbytky stěn rostlinných buněk, které se při trávení nerozkládají, a tím že procházejí střevním traktem v nezměněné formě doslova "vymetou" vše, co se zde za léta nahromadilo a nepatří tam. Odborníky doporučná denní dávka vlákniny je 20 - 35 g.

Cereálie. Jejich název pochází od jména řecké bohyně úrody Ceres, na jejíž počest se konávaly hry zvané cereálie. Už to napovídá, že jsou nejen božské, ale především důležité pro naše tělo. Stručně lze cereálie charakterizovat jako obilné výrobky, ve kterých, díky šetrnému zpracování, zůstává zachován obsah celého obilného zrna (na rozdíl od mletí na bílou mouku, ze které se peče pečivo, kde se tyto obalové vrstvy odstraňují).

Informace – vše co potřebujete vědět o zdravé výživě najdete na www.cerealie.cz


Další články z rubriky

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Dnes | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

Kocovina vás nedostane! Zdolejte ji s našimi 8 tipy

1. 1. | Čeká vás divoký silvestr a už předem se děsíte bolavé kocoviny? Nebojte. Perfektní lék na následky…