S HEMAGELEM TAKÉ NA OPARY

S tímto problémem se každá z vás již jistě, možná nejednou, setkala. Typické svědění doprovázené hnisavými puchýřky a strupy se na rtu, tváři či jiných místech těla objevují ve chvíli, kdy si je přejeme nejméně - při lyžování na horách, během vysněné dovolené u moře, při sportovních aktivitách, den před společenskou událostí, na kterou se tak dlouho těšíme.

Bojový plán je většinou jasný. Běžíme do nejbližší lékárny, kde skoupíme všechny existující krémy, masti, náplasti proti oparům v naději, že něco z toho přeci musí zabrat! Cítíme se mizerně a jen se modlíme, aby opar tentokrát nebyl přiliš velký. Než zmizí, může to trvat týden az 10 dní.

Jedná se o celosvětový problém a lidí trpících opary stále přibývá. Opary vyvolává virus HSV1, který podřimuje v těle devadesáti procent lidí. Při oslabení imunitního systému se aktivuje a způsobuje vznik klasického oparu na rtu, tváři či nose. Ostatní viry čeledi herpesvirů (HSV2) mohou vést k podobným obtížím na jiných místech těla, např. v oblasti genitálií. Herpesviry jsou velmi nakažlivé - a to ještě v době, kdy se puchýře již vyhojily a vytvořily se strupy. Další vlastní nákaze i přenosu infekce na jiné osoby zabrání přísná hygiena.

Při počátečním svědění, než se vytvoří puchýřky, může pomoct jedna z volně prodejných mastí obsahující virostatikum. Pokud se puchýřky již vytvořily, jsou tyto masti téměř neúčinné. A v tuto chvíli nastupuje nový patentovaný gel vyvinutý Makromolekulárním ústavem České republiky – Hemagel. Přestože se nejedná o antivirotikum, Hemagel se, kromě léčby drobných poranění, popálenin I.+ II. stupně a chronických ran, osvědčil právě na opary.

Napomáhá při hojení ran a jizviček a dalších projevů virového onemocnění. Hemagel vytváří na povrchu bezbarvou elastickou vrstvu, která odděluje citlivý povrch od vnějšího prostředí a zabraňuje vzniku strupu, čímž výrazně zlepší komfort hojení bez bolestivých prasklinek. V ráně se vytváří optimální PH a je chráněna proti vlivům vnějšího prostředí.

Probíhá zde tzv. vlhké hojení, které je pro organismus nejpřirozenější. Vlhké prostředí podporuje dělení a pohyb buněk a udržuje v ráně stálou teplotu, hojení je tak rychlejší a komfortnější. Hemagel je rovněž obohacen o účinnou látku odchytávající volné kyslíkové radikály, které vznikají všude tam, kde se poraníme. Pozitivně působí i při hojení projevů pásového oparu (herpes zoster).

Pacienti oceňují především snížení bolestivosti, urychlení hojení a potlačení vzniku jizviček. Hemagel navíc díky svému jedinečnému složení neproniká do těla, ale léčí rány jen na povrchu, což uvítají těhotné a kojící matky, které musí u každého léku studovat, zda je pro ně vhodný. Hemagel je volně dostupný ve všech lékárnách ve dvou velikostních baleních – 5g a 30g.

Pro více informací navštivte webové stránky http://www.hemagel.cz>www.hemagel.cz.

Doporučujeme

Články odjinud